Μάγδα Φύσσα σε πρώην βουλευτή Χρυσής Αυγής: «Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;»

Τη γραμμή της άρνησης κράτησε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Δηλώνω αθώος, δεν έχω οποιαδήποτε σχέση και συμμετοχή σε έκνομες πράξεις. Δεν υφίσταται τίποτα, ούτε επεισόδιο στην Λάρισα, ούτε κάποιος μάρτυρας έχει πει κάτι για εμένα», ανέφερε ο κατηγορούμενος ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης .

Ο 48χρονος πρώην βουλευτής, ο οποίος διατηρεί κατάστημα ζωοτροφών στη Λάρισα, είπε πως πολιτεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή το 2012 προερχόμενος από το ΛΑΟΣ ενώ δεν ήταν καν υποστηρικτής του κόμματος. «Τότε έγινε ένα κάλεσμα γιατί ήμασταν απογοητευμένοι από την κυβέρνηση Παπαδήμου», τόνισε συμπληρώνοντας πως γνώρισε τον Νίκο Μιχαλολιάκο αφού εξελέγη. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ενημερώθηκε για το τι ευαγγελίζεται το κόμμα μέσα από την κομματική εφημερίδα και τότε κατάλαβε πως «υπήρχαν κοινές γραμμές στα εθνικά και πατριωτικά θέματα».

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα της Χρυσής Αυγής τον Μάρτιο του 2014, ισχυρίστηκε πως είχε διαφοροποιηθεί μήνες νωρίτερα εκφράζοντας αντιρρήσεις «για κάποιους που δρούσαν ακτιβιστικά, πιο ακραία απ’ ότι έπρεπε». «Ήμουν αντίθετος με αυτούς που φορούσαν άρβυλα και παραλλαγής, το θεωρούσα γραφικό», είπε ενώ συμπλήρωσε πως κομβικό σημείο ήταν η επίθεση στο ΠΑΜΕ και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μιλώντας για τη δολοφονία Φύσσα είπε πως εκείνες τις ημέρες κυκλοφορούσε «στα πηγαδάκια» ότι υπήρχε «προβοκάτσια για να γίνει ζημιά στο κίνημα» και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πως «κάποιοι είχαν ξεφύγει… έβγαλαν τα απωθημένα τους αναζητώντας άλλοθι για τον εαυτό τους… Υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους».

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία περιορίστηκε να απαντήσει ότι αυτό έγινε πολύ αργότερα.

«Όταν παρέλαβα την δικογραφία είδα πολλά τραγικά πράγματα και ανεξαρτητοποιήθηκα» τόνισε και συνέχισε «το κόμμα δεν είχε τους μηχανισμούς και την εμπειρία για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να ανοίξουν γραφεία στη Λάρισα γιατί δεν μπορούσαν να ελεγχθούν τόσοι άνθρωποι…».

Αναφερόμενος στις πολιτικές του θέσεις, ο Χρ. Αλεξόπουλος δήλωσε πως τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που από το πρωί βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Κατηγορούμενος: Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό τι μπορώ από αυτά.

Μάγδα Φύσσα: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις πυρήνες ομιλίες του με τον ίδιο να παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε «ακραίο, παρατραβηγμένο λόγο».

«Έχω καταραστεί το Σαμαρά στην Κατερίνη το 2013. Υπήρχε ένα κλίμα αρνητικό απέναντί μας και από συνάδελφους της ΝΔ, αλλά έβλεπα και μία ομαδοποίηση κατηγορητηρίου εναντίον όλων μας» εξήγησε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως μετά την ανεξαρτητοποίηση του δέχθηκε απειλές. «Έχω δεχθεί ανώνυμες απειλές. Μου έχουν σπάσει το μαγαζί πέντε φορές. Θεωρώ ότι οι απειλές προέρχονταν από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι θερμόαιμοι», είπε.

-Ad-