Μαγιορκίνης: Θα δούμε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα

Το μήνυμα πως η κατάσταση στην Αττική είναι αρκετά επιβαρυμένη, έστειλε κατά την τοποθέτησή του στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αρχικά, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει, ικανοποιητική ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Όπως υπογράμμισε, «Στην Ελλάδα με βάζει τα στοιχεία που παρουσιάζει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, με μικρούς αλλά σταθερούς ρυθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το σύστημα υγείας σχολίασε πως μέχρι στιγμής παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση ωστόσο με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία αναμένεται αύξηση των νέων εισαγωγών.

«Στη Αττική ωστόσο, ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα, έδειξε σημεία σημαντικής αύξησης που έφτασε και το 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», τόνισε ο καθηγητής.

-Ad-