Μαγιορκίνης: Το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι 3 φορές πιο πάνω από την Αθήνα

Σήμερα, Τρίτη (22/12) στην ενημέρωση για τον κορονοϊό συμμετείχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο καθηγητής Μαγιορκίνης, παίρνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε αρχικά στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ στην συνέχεια μίλησε για τα στοιχεία της πανδημίας στην Ευρώπη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Γερμανία και την Βρετανία.

Έως και 15% λιγότερες διαγνώσεις στην Αττική αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Θεσσαλονίκη να φτάνει το 28%. Την ίδια στιγμή, πάντως, το επιδημιολογικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ότι στην Αττική.

«Συναντήσεις σε κλειστούς χώρους, με κόσμο και χωρίς μάσκες, δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού», υπογράμμισε ο καθηγητής, τονίζοντας πως το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές μόνο με τα στενά μέλη της οικογένειάς μας.

Αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές διατηρώντας την κοινωνική μας «φούσκα», συμβούλευσε ο καθηγητής, ο οποίος συνέστησε να συμμετάσχει ο πληθυσμός στο πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test κορονοϊού, για το οποίο η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.000.