Μάικλ Μόσλεϊ: Συνεχίζεται το θρίλερ στην Σύμη

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Μάικλ Μόσλεϊ ενώ όσο περνούν οι μέρες λιγοστεύουν οι ελπίδες.  

Μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη του διάσημου παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείται από την Τετάρτη 5/6 ενώ έκανε διακοπές με τη σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι στη Σύμη. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού του συνδράμουν ελικόπτερα, drones και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Νέο βίντεο το οποίο είδε το «φως» δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να περπατά στο νησί ενώ στη Σύμη έχουν σπεύσει και τα τέσσερα παιδιά του ώστε να συνδράμουν στις έρευνες.




Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο παρουσιαστής να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες, αναζητώντας κάποιο ίχνος του παρουσιαστή του BBC. Οι μικρές χαράδρες οι οποίες υπάρχουν στην κατεύθυνση από το βόρειο μέχρι το δυτικό προσβάσιμο σημείο της Σύμης στο άξονα Αγία Μαρίνα – κάστρο θα ελεγχθούν εξονυχιστικά αύριο Κυριακή, στα πλαίσια της έρευνας.

Η περιοχή είναι σαν μία χερσόνησος στο νησί, ανάμεσα στα δύο σημεία η οποία είναι ορεινή και χωρίς σκιά με πολύ επικίνδυνα σημεία και πτυχές στα βράχια. Υπάρχει κάποια σηματοδότηση περιπατητών αλλά όχι «πατημένο» μονοπάτι.