Μακεδονομάχοι, πάρτε ποπ κορν…

Οι, ανά την Ελλάδα, μακεδονομάχοι ας προμηθευτούν ποπ κορν. Θα τους χρειαστούν για να «παρακολουθούν» -μαζί με τη ΝΔ- την πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική χώρα.

Δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας (μόνο τα ποπ κορν προσθέσαμε)… Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», τόνισε πως η Ελλάδα «θα παρακολουθεί κάθε βήμα των Σκοπίων, φροντίζοντας να βρίσκονται εντός του πλαισίου που έχουμε ορίσει».

Τάρα και με το δίκιο σας θα αναρωτηθείτε: Η ΝΔ δεν ζητούσε την ψήφο του ελληνικού λαού για να καταργήσει την «προδοτική» Συμφωνία;

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη ήταν η εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί μια σταθερή και θετική στάση απέναντι στην προοπτική διεύρυνσης της Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Για την ένταξή τους, όμως, θεωρούμε ως απαραίτητα στοιχεία την τήρηση των αρχών κράτους δικαίου και, βέβαια, την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτό σημαίνει συμμόρφωση με τις συνταγματικές αλλαγές που έχουν θεσπιστεί και εγκατάλειψη κάθε στοιχείου αλυτρωτισμού.

Η Αθήνα θα παρακολουθεί κάθε βήμα των Σκοπίων, φροντίζοντας να βρίσκονται εντός του πλαισίου που έχουμε ορίσει. Πέραν της διάστασης του διμερούς θεσμικού διαλόγου και της διεθνούς ομάδας ειδικών που συστάθηκε για να υποβοηθήσει τον επιχειρηματικό αυτό διάλογο, η ελληνική κυβέρνηση έχει προκρίνει ένα πρόσθετο πολιτικό και τεχνοκρατικό δίπτυχο. Αφενός, έχουμε θέσει τις βάσεις εφαρμογής ολιστικών δράσεων προώθησης του «brand» των μακεδονικών προϊόντων, αφετέρου όλο αυτό το πλέγμα θα περάσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριο πρόκριμα την ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική της γείτονος».