Μακελείο σε σχολείο: Αυτά είναι τα πρώτα θύματα – Συγκλονίζουν οι συγγενείς

Παραμένει ακόμη άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή λυκείου στην Ουβάλντε, να δολοφονήσει 19 μικρούς μαθητές και δύο ενηλίκους, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτικός, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, κάπου 130 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο.

Ο νεαρός –εικονίζεται με μαλλιά περίπου ως τους ώμους και ανέκφραστο ύφος σε σέλφι που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ενώ σε άλλη φωτογραφία του διακρίνονται δυο τουφέκια εφόδου πάνω σε χαλί– διέπραξε τη σφαγή αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του. Δεν είναι καθαρό αν τα δύο γεγονότα συνδέονται. Σύμφωνα με τον υπαξιωματικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Τέξας Έρικ Εστράντα, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γιαγιά εισήχθη στο νοσοκομείο University Health, όπου νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Για τους μαθητές –ηλικίας το πολύ δέκα ετών– και τους εκπαιδευτικούς σε αυτό το σχολείο με περίπου 500 παιδιά, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, τα μαθήματα ολοκληρώνονταν αύριο Πέμπτη.

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα – Συγκλονίζουν οι συγγενείς

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί, έχουν ταυτοποιηθεί, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

Ως πρώτο θύμα του μακελειού έχει αναγνωριστεί η δασκάλα της Δ’ τάξης, Εύα Μιρέλες.

Το δεύτερο θύμα είναι ένα αγοράκι 8 ετών, ο Ουζιγιά Γκαρσία, που όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του έπεσε νεκρός από τα πυρά του 18χρονου δράστη.

Επίσης, σκοτώθηκε κι ο 10χρονος μαθητής της Δ’ τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ, η μητέρα του οποίου λίγες ώρες πριν είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου.

Μια ακόμα δασκάλα, η Ίρμα Γκαρσία, είναι δασκάλα της τέταρτης τάξης Irma Garcia, πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά την επίθεση, δήλωσε ο ανιψιός της.

Οι Nevaeh Bravo και Uziyah Garcia, δύο μαθητές του δημοτικού σχολείου, έχουν αναφερθεί και οι δύο νεκροί από τις οικογένειές τους.

Ο πατέρας της 10χρονης  Amerie Jo Garza, επιβεβαίωσε τον θάνατό της με ανάρτησή του στο twitter.

«Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές και τη βοήθεια στην προσπάθεια να βρω το μωρό μου. Βρέθηκε. Η μικρή μου αγάπη τώρα πετάει ψηλά με τα άλλα αγγελούδια. Παρακαλώ μην θεωρείτε δεδομένο ούτε ένα δευτερόλεπτο. Αγκάλιασε την οικογένειά σου. Πες τους ότι τους αγαπάς. Σε αγαπώ Amerie jo», έγραψε.