Μακελειό στη Γλυφάδα: Η μαρτυρία «βόμβα» για το τριπλό φονικό

Η «έξωση» από το σπίτι, που του είχε παραχωρηθεί αλλά και το κατά πόσο επηρέασε τον 75χρονο η ενδοικογενειακή κόντρα στην εφοπλιστική οικογένεια την οποία υπηρετούσε για 36 χρόνια, συμπεριλαμβάνονται στις έρευνες για τα κίνητρα που προκάλεσαν το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα. Κομβική θεωρείται η κατάθεση της αδερφής της εφοπλίστριας και συνιδιοκτήτριας της εταιρείας. Σημαντική θεωρείται η μαρτυρία εργαζόμενου στον οποίο ο 75χρονος είπε «πάω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Με έδιωξαν από το σπίτι».

«Οι άνθρωποι που τους σκότωσαν ήταν άγιοι άνθρωποι. Ο 75χρονος τσαντίστηκε τόσο πολύ γιατί στην ηλικία που είναι τον έδιωξαν τους θεώρησε υπαίτιους και πήγε να τους σκοτώσει», είπε οικογενειακός φίλος. «Αυτή η εταιρεία είχε διαμάχη εδώ και χρόνια. Ο 75χρονος ήταν κολλητός και πήγε με τον κ. Σπύρο Καρνέση, το μεγάλο αφεντικό». πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν από το μακελειό, είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία του δράστη. Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί αν η ενδοοικογενειακή κόντρα η οποία φέρεται να είχε ξεσπάσει μεταξύ των αδερφών της εφοπλιστικής οικογένειας είχε επηρεάσει ή όχι τον επιστάτη.

Μάλιστα αναζήτησε και την αδερφή της ιδιοκτήτριας η οποία κατά τύχη είχε βγεί για εξωτερικές δουλειές και σώθηκε. Χθες η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να πει οτιδήποτε. Η κατάθεση της θα κατοχυρώσει, όπως αναμένεται, τα κίνητρα του δράστη ο οποίος φέρεται ότι μόλις αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να γίνει επέμβαση των ΕΚΑΜ πήγε στο υπόγειο και με την καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από την καραμπίνα που χρησιμοποίησε το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα ο 76χρονος Αιγύπτιος για να σκοτώσει την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη. Δίπλα στη καραμπίνα εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος ο αιγυπτιακής καταγωγής ένοπλος.

Η οικογένεια είχε παραχωρήσει στον 76χρονο διαμέρισμα σε πολυκατοικία της Γλυφάδας, η οποία απέχει 5 λεπτά από τη ναυτιλιακή εταιρεία. Με τη απόλυσή του φέρεται να είχε ενημερωθεί ότι θα έπρεπε να αποχωρήσει και από το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 75χρονος προσπάθησε να μιλήσει με την 80χρονη εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση η οποία δεν τον δέχτηκε. Ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης, μιλώντας στο Ertnews (εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέρθηκε στο «καταδικαστέο κομμάτι» της υπόθεσης: «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».