Μακελειό στην Kέρκυρα: Τα σημειώματα που βρέθηκαν σπίτι του δράστη

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του μακελειού στην Κέρκυρα. 67χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την σπιτονοικοκυρά του, αλλά και έναν γείτονα που προσπάθησε να τον εμποδίσει και στη συνέχεια επέστρεψε στο διαμέρισμά του και αυτοκτόνησε.

Σοκ στην Κέρκυρα. Διπλή δολοφονία για ασήμαντη αφορμή… Ένας 67χρονος σκότωσε με καραμπίνα τη σποιτονοικοκυρά του και έναν γείτονα του στην περιοχή Δασιά και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Ήταν λίγο μετά τις 11 και μισή το πρωί όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που μίσθωνε ο 67χρονος βγήκε από το σπίτι της. Τίποτε δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στην 60χρονη καθηγήτρια. Κρατώντας μία καραμπίνα την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι. Ένας ένοικος του σπιτιού προσπάθησε να τον εμποδίσει όμως και αυτός δέχθηκε τα πυρά του.

Περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία ενώ ο δράστης έσπευσε να διαφύγει. Περιπολικά απέκλεισαν το χώρο ενώ αστυνομικοί ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 67χρονου. Λίγη ώρα αργότερα φθάνουν στο σπίτι του. Με το δάχτυλο στην σκανδάλη πλησιάζουν το σπίτι. Όταν άνοιξαν την πόρτα αντίκρυσαν νεκρό το δράστη. Είχε βάλει τέρμα στη ζωή του με το ίδιο όπλο που εκτέλεσε τα δύο θύματά του. Στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν έξι φυσίγγια.

Οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες ο 67χρονος δράστης και αυτόχειρας εξοργίστηκε όταν του ανακοίνωσε την έξωση η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Έμεναν στο ίδιο διώροφο κτίριο, ο δράστης στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο η 60χρονη και ο άτυχος 63χρονος.

Τα σημειώματα που βρέθηκαν σπίτι του

Αποφασισμένος να σκοτώσει φαίνεται πως ήταν ο 67χρονος δράστης του διπλού φονικού στην Κέρκυρα.

Πέρα από το γεγονός ότι πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματα του στο κεφάλι, προτού στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το STAR στο σπίτι του βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του αλλά και ένας πλήρης φάκελος προς τον Εισαγγελέα.

Το στοιχείο αυτό οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση ότι ο 67χρονος σκόπευε να σκοτώσει την σπιτονοικοκυρά του.

Ο λόγος που όπλισε το χέρι του φέρεται να ήταν η επικείμενη έξωσή του από την 61χρονη καθηγήτρια και σπιτονοικοκυρά του. Το δεύτερο θύμα σκοτώθηκε κατά λάθος όταν μπήκε στη μέση για να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα.

Το προφίλ του δράστη

Η κοινωνία της Κέρκυρας είναι συγκλονισμένη. Η κάμερα του MEGA και ο δημοσιογράφος του CorfuTV Διονύσης Μάμαλος βρέθηκαν στο σημείο του φονικού.

Ο 67χρονος δράστης είχε έναν γιο, που υπηρετεί ως Αξιωματικός στην Ασφάλεια Κέρκυρας. Κάτοικοι της περιοχής λένε πως ο δράστης και αυτόχειρας ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος καβγάδιζε συχνά με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που ενοικίαζε και την οποία σκότωσε.

Όσοι τον έβλεπαν στον δρόμο, στη βόλτα του είχε πάντα τον τετράποδο φίλο του, τον οποίο υπεραγαπούσε και φρόντιζε.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το διπλό φονικό

Σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, φέρεται πως δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα, του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα.

Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία.