Μάκης Βορίδης: Δεν βλέπω εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ

Για τη Νέα Δημοκρατία μίλησε το πρωί της Παρασκευής 11/10 ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν βλέπει εσωκομματική αντιπολίτευση στο κόμμα και σημείωσε «δεν έχουμε απομακρυνθεί από τις στρατηγικές επιλογές μας».

«Η χώρα μας πλέον είναι έμπειρη και καλή στη διαχείριση νόσων των ζώων. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται την καραντίνα και το είδος της κτηνοτροφικής καραντίνας, ώστε να αποφύγουμε την διάδοση, και τη στήριξη των επαγγελματιών είμαστε καλοί σε αυτό. Στο θέμα της πανώλης που ήταν εξαιρετικά δύσκολο, έγινε υποδειγματική διαχείριση την οποία αναγνώρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την χαρακτήρισε ως παράδειγμα» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης αναφορικά με το ζήτημα της πανώλης στα ζώα.

Για τα λεφτά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που ζητούν πίσω, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως, «εκεί έχει όντως δημιουργηθεί ένα ζήτημα οπότε θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε την όποια ανάκτηση, ώστε να είναι ο ηπιότερος τρόπος και να μην είναι επαχθής για τα εισοδήματα των αγροτών. Κοιτάμε τον μηχανισμό».

«Προφανώς αυτή η εικόνα δείχνει μια κρίση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλώ για τον θεσμικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κρίση αυτή είναι παρατεταμένη και σύμφωνα με την εκτίμησή μου, δεν την βλέπω να τελειώνει και σύντομα, δηλαδή με τις εκλογές. Το ζήτημα των εκλογών, όλα αυτά που λένε μεταξύ τους, το πολιτικό πλαίσιο που έχουν βάλει, δεν φαίνεται ότι αυτό λύνεται ή μπορεί απλώς να ξεπεραστεί. Βέβαια όλα έχουν αιτία τους και αυτή η αιτία βρίσκεται μέσα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε μια σειρά από ζητήματα. Ο Κασσελάκης θεωρώ, το βασικό πρόβλημα που έχει είναι ότι δεν έχει καμία ώσμωση και σχέση με την παράδοση αυτού του χώρου. Μπορεί να είχε μία εσωτερική απήχηση αλλά η παράδοση αυτού του χώρου, δηλαδή μία ταυτότητα με αριστερίστικους χώρους, όλο αυτό δεν έχει σχέση με τον Κασσελάκη», υπογράμμισε αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Για τα εσωκομματικά της ΝΔ τόνισε: «Δεν βλέπω εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ. Αν θεωρούμε εσωκομματική αντιπολίτευση ότι κάποιοι βουλευτές κάνανε ερωτήσεις, είναι 6.500 ερωτήσεις συνολικά. Για να είμαστε δίκαιοι μπορείτε να ρωτήσετε τους ίδιους εάν είναι εσωκομματική αντιπολίτευση ή αν αισθάνονται έτσι. Δεύτερον, είναι ότι σε τελευταία ανάλυση εδώ και 5,5 χρόνια έχουμε μία αρραγή ΚΟ, που έχει στηρίξει την κυβέρνηση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, χωρίς την παραμικρή διαφωνία. Κοινοβουλευτικά δεν υπάρχει κρίση. Είναι θεσμική υποχρέωση της κυβέρνησης των υπουργών να ακούν τους βουλευτές. Είναι εκπρόσωποι του έθνους οι βουλευτές. Οι βουλευτές της ΝΔ μεταφέρουν τη φωνή του κόσμου και υπάρχει θεσμική υποχρέωση της συνεργασίας και συνεννόησης. Το να αναδείξει ένα θέμα ένας βουλευτής, είναι μέσα στη δουλειά του, είναι καθήκον του και κομμάτι της του πολιτικού συστήματός μας. Το να αναδείξει ένα ζήτημα ένας βουλευτής, δεν δημιουργεί θέμα» δήλωσε,

«Η πολιτική διαδικασία για τα 50 χρόνια της ΝΔ, έγινε στο Συνέδριό μας. Εκεί ήταν και το πολιτικό μήνυμα για τα 50 χρόνια. Εκεί ήταν και οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς. Πάντα ακούμε τους πρώην πρωθυπουργούς και τις απόψεις τους αλλά η κυβέρνηση έχει τις απόψεις της. Δεν κάνουμε κριτική, σεβόμαστε τις απόψεις τους» είπε κλείνοντας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νόμπελ Ειρήνης: Στην ιαπωνική οργάνωση Nihon Hidankyo επιζώντων από ατομικές βόμβες – Μάχονται για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα
11 Οκτωβρίου, 2024
Κέρκυρα: Χειροπέδες σε υποδιευθυντή ΔΟΥ, ελεγκτές, υπάλληλο και λογιστή – Πώς δρούσε το κύκλωμα διαφθοράς
11 Οκτωβρίου, 2024
Δείχνει προς… Νίκο Ανδρουλάκη ο Χρηστίδης – Η δήλωση για το β’ γύρο στο ΠΑΣΟΚ
11 Οκτωβρίου, 2024
Μάκης Βορίδης: Δεν βλέπω εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ
11 Οκτωβρίου, 2024
Τραγωδία στη Σίφνο: Πέθανε 20χρονος ποδοσφαιριστής – Η μάχη που έδινε με τον καρκίνο
11 Οκτωβρίου, 2024
Cenergy Holdings: Στα 9 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών για την αύξηση κεφαλαίου
11 Οκτωβρίου, 2024
Η Εθνική Τράπεζα γιορτάζει τα 80 χρόνια της θυγατρικής της Stopanska Banka στη Βόρεια Μακεδονία
11 Οκτωβρίου, 2024
Πρόταση γάμου για την 29χρονη κόρη του Νότη Σφακιανάκη – Ποιος είναι ο εκλεκτός της καρδιάς της
11 Οκτωβρίου, 2024
Η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει τους τοπικούς παραγωγούς με στρατηγικές συνεργασίες σε όλη την Κρήτη
11 Οκτωβρίου, 2024
Τυφώνας Μίλτον: Στους 17 οι νεκροί – Διπλή καταστροφή στη Φλόριντα από τους ανεμοστρόβιλους και τις πλημμύρες
11 Οκτωβρίου, 2024