Μακρόν: «Είμαι καλά, έχω κόπωση, πονοκεφάλους και βήχα»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι είναι καλά, μία ημέρα αφότου βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον νέο κορονοϊό, και ότι θα ενημερώνει με διαφάνεια για την κατάσταση της υγείας του.

«Δεν υπάρχει λόγος τα πράγματα να εξελιχθούν με άσχημο τρόπο», είπε σε μια απευθείας ομιλία μέσω του Twitter, και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ασχολείται με τις κυβερνητικές υποθέσεις, αν και με πιο αργό ρυθμό.

«Δουλεύω με λίγο πιο αργό ρυθμό λόγω του ιού, αλλά θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι σε ζητήματα υψηλής προτεραιότητας, όπως ο χειρισμός της επιδημίας ή για παράδειγμα, ο φάκελος Brexit», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ήθελα να σας καθησυχάσω, τα πάω καλά. Έχω τα ίδια συμπτώματα όπως χθες, ιδίως κόπωση, πονοκεφάλους, ξηρό βήχα, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που έπρεπε να ζήσετε με τον ιό ή που ζείτε με αυτόν σήμερα», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε ότι θα δίνει τακτικά ενημερώσεις για την υγεία του, και αναγνώρισε ότι μπορεί να προσβλήθηκε από την ασθένεια σε μια «στιγμή αμέλειας».

Δείτε το βίντεο:

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος μεταφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Λα Λαντέρν, μια κατοικία που τίθεται στη διάθεση των Γάλλων προέδρων, στις Βερσαλλίες, είπε ότι δεν αναμένει ότι η υγεία του θα χειροτερέψει.