Μαξίμου: «Ο Λιανός έχει κύρος στην ΕΕ»

Με αφορμή την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο των προσώπων που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ γι την επιλογή της Βασιλικής Θάνου και όχι μόνον.

Από το Μαξίμου κατηγορούν ειδικότερα την προηγούμενη κυβέρνηση ότι κομματικοποίησε την Επιτροπή Ανταγωνισμού και παραθέτουν τα βιογραφικά των νέων στελεχών της υποστηρίζοντας ότι αποδεικνύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με γνώμονα την αξιοκρατία.

“Τα πρόσωπα που επέλεξε η κυβέρνηση για τη στελέχωση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού αποδεικνύουν την επιλογή της για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση αλλά και την αναβάθμισή της” αναφέρουν ειδικότερα από την κυβέρνηση.

“Πιο συγκεκριμένα, τα βιογραφικά του Ιωάννη Λιανού, της Καλλιόπης Μπενετάτου, της Μαρίας Ιωαννίδου και της Μαρίας – Ιωάννας Ράντου δίνουν την απάντησή τους σε όλους όσοι έσπευσαν να αποδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου προθέσεις χειραγώγησης της Ανεξάρτητης Αρχής” προσθέτουν και συνεχίζουν:

“Μόνο μια απλή σύγκριση με τα βιογραφικά εκείνων που τοποθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει προσηλωμένος στις αρχές της αξιοκρατίας της Δημόσιας Διοίκησης, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε πλήρως κομματικοποίηση την Ανεξάρτητη Αρχή.”

Το Μαξίμου επισημαίνει ότι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τη Βασιλική Θάνου, την οποία όπως υπογραμμίζει ακόμη και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει, είναι ο καθηγητής στο Λονδίνο Ιωάννης Λιανός με τεράστιο κύρος σε όλη την ΕΕ στα θέματα ανταγωνισμού και προκρίνεται ως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση. “Άλλωστε, αυτό είναι το μήνυμα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της χώρας να εκπέμψει, πως οι θέσεις στον κρατικό μηχανισμό θα στελεχώνονται από τα πρόσωπα εκείνα που έχουν στη φαρέτρα τους όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους καθιστούν ως το πλέον πλέον κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση” δηλώνουν επίσης απο την κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές βάζουν εκ νέου στο στόχαστρο την κ.Θάνου, την επίσκεψη της οποίας χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταγγείλει ως απόδειξη κομματικής ιδιότητας.

“Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Θάνου, πρώην επικεφαλής δικαστής του Αρείου Πάγου, διορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 3 Ιανουαρίου 2019, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις καθώς φάνηκε ότι εμπλεκόταν πολύ με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι σε θέση να επιτελεί τα καθήκοντά της ανεξάρτητα και αμερόληπτα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει όντως διορίσει την κυρία Θάνου σε μια σειρά σημαντικών θέσεων από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία το 2015, προκαλώντας κάθε φορά έντονη κριτική ως προς τις περιστάσεις που οδήγησαν τελικώς στην επιλογή της” αναφέρουν ειδικότερα από το Μαξίμου.

Για τη θέση της Αντιπροέδρου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρότεινε την Διδάκτωρα Καλλιόπη Μπενετάτου, η οποία όπως υπογραμμίζουν από το Μαξίμου έχει δεκαετή θητεία σε θέσεις ευθύνης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και είχε χειριστεί με επιτυχία τη μεγάλη υπόθεση με το καρτέλ των εργολάβων. “Με την επιλογή της κυρίας Μπενετάτου, το Μαξίμου έδειξε και την εμπιστοσύνη που έχει στα στελέχη που βρίσκονται μέσα στην Επιτροπή, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που και στη θέση της Αντιπροέδρου είχε τοποθετήσει ένα ακόμη σκληρό κομματικό στέλεχος, την Άννα Νάκου, στενή συνεργάτιδα του Νίκου Παππά” αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Καταγγέλλουν μάλιστα ότι η πολιτικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε μόνο στους επικεφαλής, αλλά προχώρησε και στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού: σε μία θέση Γενικού Διευθυντή και δύο θέσεις Διευθυντών (σε σύνολο τεσσάρων). Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι τουλάχιστον δύο από τα διορισθέντα πρόσωπα ήταν τοποθετημένα μέχρι πρόσφατα ως σύμβουλοι υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων ανώτατων στελεχών αυτής.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στη φυλακή 31χρονος που διέρρευσε φωτογραφίες της πρώην του και την εκβίαζε ζητώντας 40.000 ευρώ
7 Οκτωβρίου, 2024
Εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα: 25χρονη εγκλωβίστηκε σε πρέσα
7 Οκτωβρίου, 2024
Υπό έλεγχο η φωτιά σε κτίριο του Πειραιά – Μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την πόλη
7 Οκτωβρίου, 2024
Τι λένε οι γονείς του 14χρονου που έπεσε από ταράτσα οικοδομής
7 Οκτωβρίου, 2024
Η Υεμένη εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς το κεντρικό Ισραήλ
7 Οκτωβρίου, 2024
Νέες φωτογραφίες από το μοιραίο παιχνίδι λούνα παρκ στη Χαλκιδική
7 Οκτωβρίου, 2024
Πεντάχρονα παιδιά έσπασαν τα δόντια 4χρονου με αυτισμό σε σχολείο
7 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! 13χρονη ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας από ανήλικες
7 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε ο Γιώργος Χανδόλιας
7 Οκτωβρίου, 2024
Νέα μαρτυρία για τη Φαίη που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου ενώ ήταν έγκυος
7 Οκτωβρίου, 2024