Μάνδρα: Τελεσίδικα αθώα η Ρένα Δούρου και ακόμα πέντε κατηγορούμενοι

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε την έφεση του Εισαγγελέα εκπρόθεσμη και αθωώθηκαν έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των φονικών πλημυρών της Μάνδρας.

Δεκτή έγινε η ένσταση κατά του παραδεκτού της έφεσης έξι κατηγορούμενων στην υπόθεση της πλημμύρας της Μάνδρας, θέτοντας εκτός εδωλίου τόσο της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου όσο και ακόμη 5 πρόσωπα που είχαν αθωωθεί πρωτοδίκως.

Οι νομικοί παραστάτες των κατηγορουμένων που πρωτόδικα αθωώθηκαν, αλλά μετά την έφεση κάθισαν και πάλι στο εδώλιο, στην προηγούμενη συνεδρίαση έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά της κίνησης του αρμόδιου εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για εκπρόθεσμη έφεση αλλά και για μη αντίκρουση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης.

Στην πράξη, η απόφαση του δικαστηρίου, σημαίνει πως η Ρένα Δούρου και οι συγκατηγορούμενοι της, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, δεν θα καθίσουν στο εδώλιο και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί για οκτώ κατηγορούμενους. Πρόκειται για στελέχη της αυτοδιοίκησης και αρμόδιων υπηρεσιών που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με αναστολή, για κατά περίσταση για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας δια παραλείψεως, πρόκληση πλημμύρας και σωματικές βλάβες εξ αμέλειας κατά συρροή.