Η σορός του Μανώλη Γλέζου καλυμμένη με την Ελληνική σημαία κατά τη μεταφορά της στην εκκλησία για τη Νεκρώσιμη Ακολουθία κατά τη διάρκεια της κηδείας του, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 χρονών ο Μανώλης Γλέζος, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, στο 1ο Νεκροταφείο. Εμβληματική μορφή της Αριστεράς αλλά και της αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών στη διάρκεια της κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στην Απείρανθο, το ορεινό χωριό της Νάξου, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922. Η πλέον τολμηρή ενέργεια του ήταν εκείνη της νύχτας της 30ής προς την 31η Μαΐου 1941, όταν μαζί με τον Απόστολο Σάντα, σκαρφάλωσαν στα βράχια της Ακρόπολης, κατέβασαν από εκεί το μισητό σύμβολο του κατακτητή, τη σβάστικα, με μοναδικά τους «όπλα», ένα φαναράκι και ένα σουγιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Μανώλης Γλέζος: Το «τελευταίο αντίο»

Το ύστατο χαίρε στον ιστορικό αγωνιστή της Αριστεράς, είπε σήμερα (1/04) ολόκληρη η Ελλάδα που αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (30/3)

Η κηδεία του εμβληματικού ιστορικού στελέχους της Αριστεράς πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα.

Μεσίστια η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη

Η ελληνική σημαία από το πρωί της Τετάρτης, κυματίζει μεσίστια στον βράχο της Ακρόπολης. Ήταν μία πρωτοβουλία και απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλα όσα έκανε για την πατρίδα ο αιώνιος έφηβος της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης.