Μανώλης Τσικνάκης: Θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός – Συγκλονίζουν οι γονείς του

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη στο νησί της Ρω, συνεχίζεται το θρίλερ με τους γονείς του και όχι μόνο να υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αυτοχειρία αλλά δολοφονία.

Η μητέρα του Μανώλη αναφέρθηκε σε στοιχεία που οδηγούν σε δολοφονία. «Είχα την ψυχραιμία δυο μήνες μετά να πάω στο σημείο του συμβάντος. Είχαν όλοι την καλή διάθεση να κάνουν ό,τι τους ζητήσαμε. Εκεί έβλεπα ψέματα παντού. Το πιο τρελό είναι ότι μου περιέγραφαν έναν τραυματισμό από την αριστερή πλευρά, ενώ ο Μανώλης μου είχε βληθεί από δεξιά».

Όπως η ίδια ανέφερε: «Ο Μανώλης ήταν αριστερόχειρας, αλλά δεν το ήξεραν εκείνοι. Σημαντικό είναι ότι η όψη του ήταν σήψη. Ήταν σαν να ήταν νεκρός για αρκετές ώρες».

Μετά τον θάνατό του, το μόνο που έδωσαν στη μητέρα του ήταν τα γυαλιά οράσεως στα οποία όπως ανέφερε έλειπε ο ένας φακός. «Μου έκανε εντύπωση ότι έλειπε ο ένας φακός. Στη δικογραφία είδαμε να περιγράφουν ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από το παιδί βρέθηκαν τα γυαλιά του και το καπέλο, χωρίς να υπάρχει ίχνος πυρίτιδας και αίματος. Το πιθανότερο να κυνηγήθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του από την άλλη ανέφερε ότι οι συνθήκες των στρατιωτών άλλαξαν από την ημέρα που στη Ρω πήγε ένας νέος υπολοχαγός.

«Τα στοιχεία που έχουμε είναι ατράνταχτα και θα πρέπει να προχωρήσει η έρευνα να μάθουμε ποιος τον σκότωσε. Καταλαβαίνετε την οργή μας και την οργή μου σαν πατέρας, να μπλοκάρουν την έρευνα για ένα παιδί που έφεραν σκοτωμένο», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Ο Κώστας, παιδικός φίλος του Μανώλη που μεγάλωσαν μαζί στην ίδια γειτονιά, συγκινεί μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής.

Φίλος του Μανώλη Τσικνάκη από την Κρήτη κάνει λόγο για ένα πρόσχαρο και κοινωνικό παιδί, γεμάτο όρεξη για ζωή.

«Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Είναι ένα κενό στη ζωή μας πλέον. Εγώ το έμαθα από τα δημοσιεύματα. Αρχικά το αποδέχεσαι όταν διαβάζεις κάτι, έτσι όμως όπως έχουν τα πράγματα τώρα και με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως μετά τον μεγάλο αγώνα της οικογένειας, αποκλείω να έχει κάνει ο ίδιος κακό στον εαυτό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σταματάκης.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ο Μανώλης με τη ζωή που είχε, τους τόσους φίλους και μία τόσο καλή και δεμένη οικογένεια, να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν στο άνθος της ηλικίας του. Μου λείπει πολύ η παρέα του…», είπε συγκινημένος.