Μαντλίν: Δεν έχει ξανά γίνει – Οι αστυνομικοί τσακώνονται για το DNA του παιδιού!

Δεν φτάνει η άρνηση του Κρίστιαν Μπρίκνερ να συνεργαστεί με τις Αρχές, η οικογένεια ΜακΚάν έχει να διαχειριστεί και την κόντρα Γερμανών και Πορτογάλων για το DNA της Μαντλίν/

Επανεξέταση του σάλιου που φαίνεται πως είχε εντοπιστεί στην κουβέρτα της μικρής Μαντλίν ζητούν οι γερμανικές Αρχές.

Το δείγμα προέρχεται από την κουβέρτα της Μαντλίν, η οποία είχε βρεθεί στο κρεβάτι που κοιμόταν όσο έμενε με την οικογένειά της στο δωμάτιο στην Πράια ντα Λουζ το 2007.

Τα τεστ που πραγματοποίησαν οι πορτογαλικές Αρχές έδειξαν ότι το DNA που βρέθηκε στο δείγμα του σάλιου δεν σχετίζεται με τον Γερμανό παιδόφιλο, Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας υπόπτων για την απαγωγή της Μαντλίν Μακάν.

Ωστόσο, οι ερευνητές στη Γερμανία ζητούν να λάβουν το δείγμα και να διεξάγουν τα δικά τους τεστ, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «στοιχείο ζωτικής σημασίας», όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του Sky News.

«Όχι» από την πορτογαλική αστυνομία

Η πορτογαλική αστυνομία, όμως, αρνείται να αποστείλει το δείγμα εξαιτίας των προσφάτων δηλώσεων του Γερμανού εισαγγελέα, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς.

Ο Βόλτερς την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι οι Αρχές στην Πορτογαλία θεωρούν τους γονείς της Μαντλίν υπεύθυνους για την εξαφάνιση της κόρης τους. Βέβαια, σημειώνεται πως η πορτογαλική αστυνομία τους αφαίρεσε από τη λίστα των υπόπτων το 2008.

«Είναι νεκρή» – Οι αποδείξεις των Γερμανών ερευνητών

Οι ερευνητές διαθέτουν “αποδεικτικά στοιχεία” ότι η μικρή Βρετανίδα Μάντλιν Μακ Καν, που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, είναι νεκρή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία.

“Είναι αποδεικτικά στοιχεία ή συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία διαθέτουμε, και όχι απλές ενδείξεις”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος αυτός, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται ωστόσο για ιατροδικαστικές αποδείξεις (όπως η σορός) της εξαφάνισης της μικρούλας Μάντι, για την οποία ο βασικός ύποπτος είναι ένας Γερμανός που κρατείται για άλλη υπόθεση.

“Δεν μπορώ επί του παρόντος να σας αποκαλύψω τις ακριβείς πληροφορίες τις οποίες διαθέτουμε και μας δείχνουν ότι ο ύποπτός μας σκότωσε την Μάντλιν”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι γερμανικές αρχές είχαν γράψει στους γονείς της μικρούλας.

Η γερμανική αστυνομία αναβίωσε δραματικά την έρευνα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μάντλιν, ηλικίας τριών ετών το 2007, ανακοινώνοντας στις αρχές Ιουνίου ότι είχε ταυτοποιήσει έναν ύποπτο, τον 43χρονο Κρίστιαν Μπ., έναν κατά συρροή παιδεραστή που κρατείται σήμερα στο Κίελο, στη βόρεια Γερμανία.

Την εποχή που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, ο Κρίστιαν Μπ. ζούσε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο από το οποίο εξαφανίστηκε το παιδί.

Σε αυτή την φρικτή υπόθεση, θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της μικρούλας Μάντι, που ήταν σε διακοπές με τους γονείς της και τα άλλα δύο μικρότερα αδελφάκια της στην Πορτογαλία, την εποχή της εξαφάνισής της.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μέσα σε ένα τροχόσπιτο του υπόπτου, παιδικά μαγιό. Οι ερευνητές φέρεται επίσης να βρήκαν στικάκια USB που περιείχαν φωτογραφίες παιδοφιλικού περιεχομένου, ορισμένες από τις οποίες δείχνουν τον ύποπτο, κρυμμένες σε σημείο όπου ο Κρίστιαν Μπ. είχε θάψει τον σκύλο του.

Ο ύποπτος έκανε αίτηση για την απελευθέρωσή του, η οποία θα απορριφθεί, σύμφωνα με την εισαγγελία. Σε βάρος του εκκρεμεί αίτημα έκδοσης στην Πορτογαλία για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας.

Η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρούλας Μάντι και συγκεκριμένα γιατί ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση, κάτι που μπορεί να του έδωσε τη δυνατότητα να καταστρέψει πιθανά αποδεικτικά στοιχεία.

-Ad-