Μαντλίν ΜακΚαν: Νέα στοιχεία για τον Γερμανό παιδόφιλο – «Είμαστε βέβαιοι ότι είναι ο δολοφόνος»

Ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, ανακοίνωσε ότι η Αστυνομία διαθέτει νέα στοιχεία για τον βασικό ύποπτο Κρίστιαν Μπρύκνερ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς μίλησε στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι και είπε πως έχουμε βρει «κάποια δεδομένα, κάποιες νέες αποδείξεις» και πρόσθεσε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν Μακάν».

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ένας Πορτογάλος εισαγγελέας κατονόμασε ως ύποπτο τον Μπρύκνερ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε «ύποπτο» για την εξαφάνιση του παιδιού αφότου κατηγορήθηκαν οι γονείς της, το 2007, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάχθηκαν.

Σημειώνεται, ότι ο Μπρύκνερ, που έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραμένει φυλακισμένος στη Γερμανία για μια άλλη υπόθεση, για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα το 2007. Τότε η Μαντλίν ήταν τριών ετών.

 

Ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές

Επίσης, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ, ο 45χρονος Μπρύκνερ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση της Μαντλίν από το δωμάτιο όπου κοιμόταν, ενώ η οικογένειά της έκανε διακοπές στην Πορτογαλία. Διατυπώθηκαν κάποιες εικασίες ότι αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που χρησιμοποιούσε ο Μπρύκνερ εκείνη την περίοδο. Ο δημοσιογράφος του CMTV ρώτησε τον Βόλτερς αν διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω να τις διαψεύσω».

-Ad-