Μαντζουράνης για αθώωση Βαξεβάνη: «Ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας ενάντια στις εκβιαστικές διώξεις δημοσιογράφων»

Σε αθώωση του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατέληξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναφορικά με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, την οποία αντιμετώπιζε ύστερα από μήνυση του Χαράλαμπου Αθανασίου μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δημοσιογράφου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μαντζουράνη, «η διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ολοκληρώθηκε νωρίτερα, σήμερα, όπου το δικαστήριο αποφάσισε πως ο δημοσιογράφος ευθύνεται για γεγονότα, που δημοσίευσε όσο ένας γιατρός για ασθένειες, που ανακαλύπτει στις διαγνώσεις του».

Στην ίδια δήλωση του κ. Μαντζουράνη αναφέρεται πως η «σημερινή αθωωτική απόφαση δεν συνιστά μόνο προσωπική νίκη του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά συνάμα και νομικό ανάχωμα με ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας».

Η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

«Με ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αθωώθηκε πανηγυρικά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χ. Αθανασίου. Μετά από εξαντλητική ακροαματική διαδικασία μακράς διάρκειας το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ευθύνεται για γεγονότα, που δημοσίευσε όσο ένας γιατρός για ασθένειες, που ανακαλύπτει στις διαγνώσεις του.

Η σημερινή αθωωτική Απόφαση δεν συνιστά μόνον προσωπική νίκη του Κ. Βαξεβάνη αλλά συνάμα και νομικό ανάχωμα με ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας ενάντια στις εκβιαστικές και εκδικητικές διώξεις δημοσιογράφων από τους ισχυρούς της οικονομίας και της πολιτικής».