Μαραντόνα: Για εγκληματική αμέλεια κατηγορείται ο γιατρός του

Για εγκληματική αμέλεια αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα κατηγορείται ο γιατρός θρυλικού Αργεντινού, Λεοπόλδο Λούκε. Η αστυνομία ερευνά ήδη το σπίτι του γιατρού αναζητώντας στοιχεία για το πως κινήθηκε τη μοιραία μέρα το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail ο Λεοπόλδο Λούκε θα βρεθεί eνώπιον ανακριτή ώστε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού θρύλου, καθώς πλέον του αποδόθηκε επίσημα η κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας.

H τηλεφωνική συνομιλία του Λούκε με τα επείγοντα

Εν τω μεταξύ στην δημοσιότητα βγήκε η τηλεφωνική συνομιλία του γιατρού του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, με τα επείγοντα, όπου κάλεσε για βοήθεια λίγες στιγμές μετά την ανακοπή που υπέστη ο θρυλικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Συγκεκριμένα η κλήση πραγματοποιήθηκε στις 12:17 της Τετάρτης (26/11), ενώ εκτιμάται πως ο Μαραντόνα είχε εκπνεύσει από τις 12:00 και το γεγονός ότι ο Λούκε δεν ενημερώνει το νοσοκομείο για το ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη για βοήθεια και αντ’ αυτού δίνει το δικό του όνομα, εγείρει έντονες αμφιβολίες για το ποιοι ήταν πραγματικά οι άνθρωποι που φρόντιζαν τον «Ντιεγκίτο».

Ενδεχομένως, πρόκειται για αμέλεια, η οποία οδήγησε -μεταξύ άλλων- στο θάνατό του την Τετάρτη (16/11) από ανακοπή καρδιάς.

Η συνομιλία του γιατρού με τα επείγοντα:

Επείγοντα: Γεια σας, επείγοντα 911.

Γιατρός: Γεια σας, τι κάνετε… Μιλώ… Μπορείτε να στείλετε αμέσως ασθενοφόρο στην γειτονιά Σαν Αντρές;

Επείγοντα: Σε ποιο μέρος;

Γιατρός: Τίγρε.

Επείγοντα: Ποιος είναι ο δρόμος;

Γιατρός: Είναι η γειτονιά Σαν Αντρές, ο δρόμος είναι Ιτάλια.

Επείγοντα: Σε ποιο μέρος της γειτονιάς;

Γιατρός: Είναι στο 45, μπορούν να εισέλθουν και να ρωτήσουν.

Επείγοντα: Τι συνέβη;

Γιατρός: Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος φαίνεται πως έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς. Υπάρχουν γιατροί που τον παρακολουθούν.

Επείγοντα: Είναι άνδρας ή γυναίκα;

Γιατρός: Άνδρας.

Επείγοντα: Γνωρίζετε περίπου την ηλικία;

Γιατρός: Είναι περίπου 60 ετών.

Επείγοντα: Ποιο είναι το επώνυμο;

Γιατρός: Λεοπόλδο Λούκε.

Επείγοντα: Κλείνω και ενημερώνω.

Γιατρός: Σας ευχαριστώ. Γεια σας.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

-Ad-