Μαρία Καρυστιανού – Ευρωκοινοβούλιο: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να σας χειραγωγήσει»

Στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της LEFT στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμετείχε σήμερα Τετάρτη η Μαρία Καρυστιανού, μετά από εισήγηση του Αντιπροέδρου της πολιτικής ομάδας Κώστα Αρβανίτη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές σχετικά με την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσολα, αναφορικά με την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη της υπόθεσης του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η ίδια κάλεσε τους ευρωβουλευτές να μην αφήσουν το έγκλημα ατιμώρητο: «Το να ζούμε μαζί με τους ατιμώρητους υπεύθυνους για τον χαμό των παιδιών μας, είναι κάτι που δεν αξίζει σε κανέναν να βιώσει πλέον του θανάτου του παιδιού του. Μην το επιτρέψετε».

Η ίδια άλλωστε έκανε λόγο για διπλό έγκλημα, αναφερόμενη και στην «αδιανόητη κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του συμβάντος, αμέσως μετά ώστε να μην μπορέσουμε να διερευνήσουμε τα αίτια της έκρηξης που έκαψε 30 ανθρώπους ζωντανούς».

«Για ποιο λόγο να εμπλακεί μία κυβέρνηση και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία; Αυτή η κυβέρνηση είναι σίγουρα εμπλεκόμενη και στα δύο εγκλήματα και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της» επεσήμανε η Μαρία Καρυστιανού και συνέχισε:

«Θα μάθουμε την αλήθεια για τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος στη χώρα μας; Υπάρχει ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών και της τιμωρίας».

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε επίσης πως η ασυλία που έχουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα αποτελεί πληγή, ενώ όπως πρόσθεσε, είναι «ο λόγος διαιώνισης της διαφθοράς και έλλειψης καταλογισμού ευθυνών καθώς έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως ασπίδα προστασίας των υπόλογων υπουργών απέναντι στη δικαιοσύνη. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός του διορισμού των ανώτατων δικαστικών από την κυβέρνηση, οδηγεί σχεδόν πάντα σε αθώωση ή αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων που αφορά πολιτικά πρόσωπα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ραγίζει καρδιές η σύντροφος του 26χρονου που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ
2 Οκτωβρίου, 2024
Ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά περιγράφει την επίθεση στο Τελ Αβίβ
2 Οκτωβρίου, 2024
Λουτσέσκου: Είμαστε μια ομάδα που δεν της αρέσει να χάνει
2 Οκτωβρίου, 2024
Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πρόστιμο σε άνδρα που εκτελούσε θερμές εργασίες
2 Οκτωβρίου, 2024
Ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για τους Έλληνες που θέλουν να φύγουν από τον Λίβανο
2 Οκτωβρίου, 2024
Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό στρατιώτη στον Λίβανο
2 Οκτωβρίου, 2024
Βιασμός πεντάχρονου στην Αλεξανδρούπολη: Η παιδοψυχιατρική έκθεση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων
2 Οκτωβρίου, 2024
Γλυφάδα: Φωτογραφία 14χρονης που εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό με όπλο μέσα σε σχολική αίθουσα
2 Οκτωβρίου, 2024
Δημήτρης Καρούσης: Κορυφαίος νευροχειρουργός με πρωτοποριακό έργο ο πατέρας του 26χρονου που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ
2 Οκτωβρίου, 2024
Αγροτικό ρεύμα: Δεκαετής ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με μηδενικό επιτόκιο – Δικαιούχοι, προϋποθέσεις, όροι και διαδικασία υπαγωγής
2 Οκτωβρίου, 2024