Μαρία Σάκκαρη: Περνάω πολύ καλά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Συνέντευξη στους «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη παραχώρησε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Μαρία Σάκκαρη θέλει να γίνει «νούμερο ένα» στον κόσμο του τένις και προπονείται συστηματικά. Σε συνέντευξή τους, στους «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, μιλάει για όλους και για όλα. Για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, τις κρίσεις πανικού και τη σχέση της, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον άνθρωπο που όπως λέει την στηρίζει και την εμψυχώνει. Εκείνον που μετά από κάθε δύσκολη αναμέτρηση παίρνει στο τηλέφωνο πρώτο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας της, όταν πάλευε με κρίσεις πανικού εξαιτίας της πίεσης που της είχε δημιουργήσει η θέση της στην παγκόσμια κατάταξη.

«Όταν πήγα Νο.3 ήμουν στην Καλιφόρνια και κέρδισα την τότε Νο.2 του κόσμου. Ήταν κάτι άπιαστο για εμένα όταν ήμουν παιδάκι. Το γιορτάσαμε εκεί αργά το βράδυ. Για να είμαι ειλικρινής όμως, το Νο.3 ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Όταν έφτασα εκεί, άρχισα να βάζω πολλή πίεση στον εαυτό μου. Μου πήρε ενάμιση χρόνο να το διαχειριστώ όλο αυτό. Σήμερα είμαι έτοιμη να το διαχειριστώ.

Μετά από ένα μήνα πήγα στην Στουτγάρδη και με έπιασε πρώτη φορά κρίση πανικού μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον αγώνα με κρίση πανικού. Το δούλεψα πολύ, με έχει πιάσει μόνο μια φορά από τότε. Ήθελα να ξεφύγω από το συναίσθημα ότι είμαι μέσα στο γήπεδο και δεν γίνεται να χάσω επειδή είμαι Νο.3. Δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Τώρα ξέρω ότι είναι εντάξει να χάσεις».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τη ρώτησε και για τη σχέση της με τον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να απαντά πως: «Περνάω πάρα πολύ καλά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Δεν έχει σημασία πόσες ημέρες βρισκόμαστε, αλλά πόσο καλά είμαστε όταν είμαστε μαζί, αλλά και όταν είμαστε μακριά» και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ τυχερή που τον έχω στη ζωή μου και που έχω έναν άνθρωπο που με καταλαβαίνει και δεν μου έχει πει ποτέ ”πού πάς;” ”πού ταξιδεύεις;”.

Με σπρώχνει να προχωρήσω και να γίνω καλύτερη». Μάλιστα αποκάλυψε ότι εκείνος είναι ο πρώτος άνθρωπος που μιλάει όταν τελειώνει έναν σημαντικό αγώνα. «Είναι πάντα το πρώτο μου τηλεφώνημα μετά από έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Πρώτα μιλάω με τον Κωσταντίνο και μετά με τη μητέρα μου».

«Θυμάμαι ήμουν 11 χρονών στη Λαμία στο πρώτο μου τουρνουά και ήμουν η… κόρη της Κανελλοπούλου. Έπαιξα προκριματικά, κέρδισα εύκολα. Μπήκα στο ταμπλό, κερδίζω και εκεί, αλλά έχασα τον τελικό από μια κοπέλα από τη Λάρισα. Έριξα πολύ κλάμα στον γυρισμό στην Αθήνα» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Η Μαρία Σάκκαρη αποφάσισε να ακολουθήσει επαγγελματικά το τένις στα 18 της χρόνια και ήταν η μεγαλύτερη της απόφαση: «Ήμουν 18 χρονών και λέω στους γονείς μου ότι πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω, πρέπει να φύγω από την Ελλάδα. Πήγα στην Βαρκελώνη και έμεινα 4 χρόνια γιατί ήθελα να πάω μπροστά. Με την ευχή τους πήγα στην Ισπανία. Τους είπα ότι αν δεν τα καταφέρω θα κοιτάξω να φύγω στην Αμερική για κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά τα πρώτα δύο χρόνια έπαιζα κυρίως ταμπλό στα Γκραν Σλαμ, οπότε δεν χρειάστηκε να φύγω».

Η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε και για τον φίλο της, Στέφανο Τσιτσιπά και την κριτική που δέχεται λέγοντας «είναι ένας παίκτης τρομερός. Εχει απίστευτο ταλέντο. Είναι ένα παιδί που έχει δώσει τα πάντα για αυτό το σπορ από πολυ μικρός. Νομίζω ότι αυτό που έχει καταφέρει είναι αδιανόητο. Όλοι οι αθλητές είμαστε αδικημένοι. Όταν κάνουμε κάτι μας ανεβάζουν στα ουράνια, και μόλις δεν πάμε καλά είμαστε για πέταμα. Από τον καναπέ όλα είναι πάρα πολύ εύκολα».

Η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε επίσης και στο ξέσπασμα που είχε μετά τους συνεχόμενους αποκλεισμούς από τον πρώτο γύρο σε Grand Slam λέγοντας ότι «ήμουν τόσο απογοητευμένη με τον εαυτό μου και μπήκα σε ένα δωμάτιο που δεν ήξερα ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι και είπα αυτό που είπα. Δεν το μετανιώνω. Πήρα φοβερά μηνύματα από τον κόσμο εκείνες τις ημέρες, ήταν απίστευτο. Δεν είχα νιώσει ξανά έτσι».