Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στα ημιτελικά της Οστράβα

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του τουρνουά της Οστράβα πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην Τερέζα Μαρτίνκοβα, επικρατώντας της Τσέχας με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ακόμα μία επιβλητική εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια στην Μαρτίνκοβα, κλείνοντας θέση στις “4” της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Σφιόντεκ-Ριμπάκινα.

Η Ελληνίδα πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση κι είναι έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος στο τουρνουά της Οστράβα, φλερτάροντας με την είσοδο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά, κάνοντας το break και φτάνοντας εύκολα στο 2-0 στα game. Η Τερέζα Μαρτίνκοβα άρχισε να ανεβάζει.. στροφές και -εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας- έφτασε τελικά και αυτή σε break σε κρίσιμο σημείο, κάνοντας το 5-5.

Παρά τη μεγάλη της προσπάθεια, η τενίστρια από την Τσεχία (Νο 61 στην παγκόσμια κατάταξη) δέχθηκε νέο “σπάσιμο” στο σερβίς της (6-5) και τελικά έχασε το πρώτο σετ με 7-5, μετά από 52 λεπτά αγώνα.