Μαρινάκης: Αναμένουμε τις αποφάσεις των αγροτών – Για το ρεύμα ήταν μια δίκαιη λύση

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους αγρότες, το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μπλόκα αλλά και για την χθεσινή εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε αρχικά «έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος με ουσία και επιχειρήματα». Δεύτερον, «τους κατέθεσε μια πρόταση συνολική που δεν έχει την λογική του μαξιμαλισμού και του να πάρουμε λεφτά, αλλά είναι η πιο ουσιαστική και δίκαιή πρόταση για το ρεύμα» και τρίτον «έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Κατάλαβαν ότι σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια το ΦΠΑ, 6% σε λιπάσματα, ζωοτροφές, 13% από 23% στα μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται να πάμε κάτω από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ για το ρεύμα ανέφερε ότι πρόκειται για την πιο επίμονη εισαγόμενη ακρίβεια επισημαίνοντας ότι η λύση για το ρεύμα «ήταν μια δίκαιη λύση».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των αγροτών κι αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει νέα μπλόκα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει με σεβασμό τις αποφάσεις των αγροτών και πως «δε θα εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε πει όμως ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον. Δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Τέλος, όσον αφορά το επίδομα Πάσχα ξεκαθάρισε πως «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».