Μαρινάκης: Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν ξεσπάσει 4.000 πυρκαγιές – Ακαθάριστα τα 8 από τα 10 οικόπεδα που επλήγησαν

Στο κυβερνητικό σχέδιο των 10 σημείων μετά την καταστροφική φωτιά στην Αττική αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

Αρχικά, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι παρουσιάστηκε ένα συνολικό σχέδιο που έχει ήδη δρομολογηθεί με την 1η αρωγή να φτάνει έως τα 10.000 ευρώ για τη στεγαστική συνδρομή των πυρόπληκτων, ενώ ταυτόχρονα η επιδότηση ενοικίου και η αποζημίωση για οικοσυσκευές θα έχουν ανώτατο όριο τα 500 και τα 6.000 ευρώ, αντίστοιχα, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την αναδάσωση περισσότερων από 53.000 εκτάσεων.

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το φετινό καλοκαίρι έχουν ξεσπάσει συνολικά 4.000 πυρκαγιές, με όλες εκτός από μία να αναχαιτίζονται μέσα σε λίγα λεπτά, λίγες ώρες το πολύ. Σε αυτή τη μία πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα και διήνυσε μια σημαντική απόσταση, τα εναέρια μέσα ενήργησαν μέσα σε 5 λεπτά και το πρώτο επίγειο μέσο έφτασε στα πρώτα 7 λεπτά. Το λέω αυτό, διότι μια δίκαιη κριτική που ακούμε είναι ότι δεν εστιάζουμε στην πρόληψη, ενώ έχουμε 17.000 νέους πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή. Επίσης, για πρώτη φορά λειτούργησαν τα drones φέτος στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τα 8 στα 10 οικόπεδα ήταν ακαθάριστα, λέγοντας ότι τα ρέματα και τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν προτεραιότητα για την πρόληψη.

Ακόμη, διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ότι έχει απορροφηθεί μόνο το 1% του Ταμείου Ανάκαμψης σε επίπεδο πρόληψης και πολιτικής προστασίας.

«Το 55% των χρημάτων που προορίζονται για την Πολιτική Προστασία έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί, έχουν δοθεί συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σε προγράμματα εκσυγχρονισμού. Αυτό το 1% είναι ανακριβές και αποτελεί ευκαιρία στείρας αντιπολίτευσης από τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος πιστεύει ότι θα βγάλει κάτι στα social media και ο κόσμος θα τον πιστέψει».

«Εκφράσεις που παραπέμπουν σε υπόκοσμο όσα λέει ο Νίκος Παππάς»
Ερωτηθείς για τις συνεχείς φραστικές επιθέσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «είχαμε να ακούσουμε τόσο ακραίες φράσεις και ρητορικές από την εποχή των δύσκολων χρόνων του Μνημονίου και από τις πιο ακραίες κοινοβουλευτικές ομάδες».

Ανέφερε ότι πρόκειται για έναν εκπρόσωπο της χώρας, ο οποίος «όχι μόνο απειλεί, αλλά υιοθετεί φρασεολογία υπόκοσμου, με φράσεις που είναι παραπάνω από χυδαίες και καταδικαστέες, και με τον οποίο δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα ταυτίζεται».

Για το θέμα της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, είπε ότι υπάρχει μια άδεια για σηπτική δεξαμενή από το 1978, η οποία ξαφνικά έγινε πισίνα. «Δεν πρόκειται να βγάλω εγώ κανένα πόρσμα, ωστόσο επίκειται πολεοδομικός έλεγχος και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του«, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: 22χρονη έζησε έναν εφιάλτη στα χέρια του ανθρώπου που ερωτεύτηκε – «Αφού τον κατήγγειλα νιώθω ελεύθερη»
15 Μαρτίου, 2025
Φως στο Τούνελ: Αυτή είναι η ιατροδικαστική έκθεση του μικρού Παναγιώτη
15 Μαρτίου, 2025
Κέρκυρα: Νεκρός 85χρονος – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης
15 Μαρτίου, 2025
Πέθανε η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: Καταδικάστηκε 41χρονος που απείλησε να κάψει την μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
Κρήτη: Συνελήφθη ζευγάρι που τσακωνόταν σε live μετάδοση στο TikTok
15 Μαρτίου, 2025
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε θα μετακινήσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα μπροστά
15 Μαρτίου, 2025
Κ. Μητσοτάκης: Διπλό το μήνυμα του ανασχηματισμού – Ανανέωση και δράση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη
15 Μαρτίου, 2025
Βόλος: 47χρονος εισέβαλε σε σπίτι και απείλησε ηλικιωμένο ζευγάρι με μαχαίρι για ένα… κινητό τηλέφωνο
15 Μαρτίου, 2025
Θρήνος για τον 21χρονο Γιόχαν που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι της Σαμαριάς – Το συγκλονιτικό μήνυμα της οικογένειάς του
15 Μαρτίου, 2025