Ως «ατυχέστατη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους τη δήλωση Τσακλόγλου όπως μεταξύ άλλων ρώτησε «γιατί ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;». Σημειώνεται πως και ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για «άστοχη δήλωση».
«Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» ανάφερε μεταξύ άλλων σε σχετική του ανάρτηση .
Από τη δική του πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση Τσακλόγλου ήταν ατυχέστατη. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Δε νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για ανάλυση και μάλιστα επειδή μιλάμε και για έναν άνθρωπο- γιατί πρέπει να κοιτάμε και τον πρότερο έντιμο βίο του ανδρός- ταπεινό, που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Για εμένα είναι σημαντικό ότι μετά από λίγη ώρα είπε συγγνώμη γιατί μάλιστα νομίζω ότι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις».
Σφοδρή επίθεση Βερβεσού
Σφοδρή είναι η επίθεση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος μεταξύ άλλων, με αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media, ζητά την παραίτηση του υφυπουργού της κυβέρνησης.
«Γιατί δεν πάει δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;»
Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο Action24, σχολίασε το πώς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τους δικηγόρους.
Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», Γιώργος Κακούσης, του είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο που δουλεύει σε δικηγόρικο γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τού απάντησε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».
«Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.
Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, συνεχίζοντας, τόνισε πως θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες».