Μαρινάκης για Τέμπη: Την έρευνα την κάνει αποκλειστικά η δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης ζήτησε να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των νέων βίντεο που παρουσιάστηκαν για τα Τέμπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Action24 και στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», ρωτήθηκε για τα νέα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, με αφορμή και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην εταιρεία σεκιούριτι που τα παρέδωσε στον ανακριτή.

Απαντώντας στο γιατί δεν είχαν ζητηθεί νωρίτερα τα επίμαχα βίντεο, τόνισε: «Το ποιος ζητάει τι και τι είναι απαραίτητο, η απάντηση είναι η Δικαιοσύνη. Την έρευνα για το πρωτοφανές και τραγικό δυστύχημα την κάνει αποκλειστικά η δικαιοσύνη. Δεν είναι δουλειά ούτε των κομμάτων ούτε των πάνελ». Στη συνέχεια, ανέφερε: «Εμείς θα επιμείνουμε στη θεσμικότητα και στην κανονικότητα, δεν είναι σοβαροφάνεια, δεν είναι για τα μάτια του κόσμου, είναι ανάγκη για τη χώρα».

Για τα βίντεο, είπε: «Τα βίντεο πρέπει να δούμε αν είναι αληθινά, αν είναι ακριβή και να βεβαιωθεί η γνησιότητά τους. Αν επιβεβαιωθούν ως γνήσια θα χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν από τη Δικαιοσύνη. Σίγουρα φαίνονται σημαντικά αυτά τα βίντεο. Αλλά εμείς δεν θα βγάλουμε πόρισμα επειδή κάποια βίντεο δείχνουν κάτι. Αλλά προκύπτουν άλλα δύο ερωτήματα-δεδομένα. Σκεφτείτε αν τα βίντεο έδειχναν κάτι αντίθετο, εμείς δεν βγάζουμε πορίσματα. Στην αντίθετη περίπτωση θα είχαμε προτάσεις δυσπιστίας. Εμείς λέμε όλα στο φως. Δεύτερο, ακούγεται ένα επιχείρημα, γιατί άργησαν τα βίντεο. Με μια υπόνοια προς την κυβέρνηση. Είχε συμφέρον η κυβέρνηση να αργήσουν τα βίντεο να πάνε στη Δικαιοσύνη; Εφόσον αποδειχτούν. Να το δούμε με τη λογική. Ο κόσμος βομβαρδίζεται με πληροφορίες. Δημιουργήθηκε μια προπαγάνδα. Είπαν ότι έκανε στροφή 180 μοιρών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ίδια απάντηση την είχε δώσει και στον Γιώργο Παπαδάκη και στη Μαρία Αναστασοπούλου, ότι δεν μπορεί να γνωρίζει».

Αναφερόμενος στους σεισμούς, ο κ. Μαρινάκης, μετά την ισχυρή δόνηση 5,3 Ρίχτερ που έπληξε τη Σαντορίνη, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία για να εξετάσει τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης στις επιχειρήσεις της Σαντορίνης. Τόνισε πως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και ακολούθως η αποκατάσταση των ζημιών.

Απαντώντας για την προανακριτική διαδικασία, ανέφερε ότι εάν η Δικαιοσύνη φέρει κάτι στη Βουλή που αφορά κάποιο όνομα, η κυβέρνηση δεν θα σταθεί εμπόδιο.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει εικόνα αλλαγών και ότι το ζήτημα δεν αφορά επανεκκίνηση, αλλά αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα για την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και για «χοντράδες» με αφορμή την επιλογή του Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κάνοντας αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πιάστηκε «ψευδόμενος» σε πανελλήνια μετάδοση, αναφέροντας το βίντεο της 3ης Οκτωβρίου 2024 όπου ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε στη Βουλή για τη δικογραφία του Τριαντόπουλου, την οποία «υποτίθεται ότι έκρυψε ο κ. Τασούλας». Στην επίμαχη στιγμή, ο Ανδρουλάκης «κοίταζε και επέμενε, κάτι που οδηγεί στον αντισυστημισμό».

Εκτίμησε ότι η δίκη για τα Τέμπη θα διαρκέσει μήνες και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προκαλέσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για την εκτέλεση αιχμαλώτων
13 Μαρτίου, 2025
Τραμπ κατά υψηλόβαθμου στελέχους των Δημοκρατικών: «Ήταν Εβραίος, αλλά δεν είναι πλέον. Είναι ένας Παλαιστίνιος»
13 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Διαφορετικά πρόσωπα, ίδιες πρακτικές
13 Μαρτίου, 2025
Συνήγορος Δούρου: «Η Δούρου κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της πυροσβεστικής»
13 Μαρτίου, 2025
«Όχι» σε προσωρινή κατάπαυση πυρός λέει η Μόσχα
13 Μαρτίου, 2025
Ο Νετανιάχου καταγγέλλει την επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ
13 Μαρτίου, 2025
Ομόνοια: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα – Ήταν δεμένος χειροπόδαρα και με σακούλα στο κεφάλι
13 Μαρτίου, 2025
Σοβαρό τροχαίο στη Βάρης-Κορωπίου
13 Μαρτίου, 2025
Γεραπετρίτης: Προσβλέπουμε στην επανενεργοποίηση του «3+1» και τη συμμετοχή των ΗΠΑ
13 Μαρτίου, 2025
AEGEAN: Με απευθείας πτήση θα συνδεθεί σύντομα η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη
13 Μαρτίου, 2025