Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: «Επικίνδυνη η εξωτερική πολιτική με σέλφι και βίντεο»

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Κυριακής (26.05.24) ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη, καθώς και στην τοποθέτησή του για τη Χαμάς.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, και να μην υπάρχει επίσκεψη στο Ισραήλ. Εμείς επιμένουμε στην κατάπαυση του πυρός. Να μην ξεχνάμε πως όλο αυτό ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, άλλο που ο κ. Κασσελάκης λέει πως δεν είναι ακριβώς τρομοκρατική οργάνωση. Και εκεί σκοτώθηκαν άμαχοι», τόνισε ο Μαρινάκης.

Και συνέχισε: «Στέλνουμε λάθος μήνυμα. Η ελληνική θέση είναι δίκαιη, υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός. Είναι ευχάριστο κάποιος να ασκεί πολιτική με σέλφι και βίντεο αλλά όταν αυτό πηγαίνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής αυτό είναι επικίνδυνο».

Αναφερόμενος στο «μέτωπο» της ακρίβειας και στο μπρα ντε φερ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο κ. Κασσελάκης αναγκάστηκε με ένα βίντεο να απαντήσει για το παράδειγμα της φέτας, που έφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας συζήτηση την περασμένη Παρασκευή.

«Πήγε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και έφερε το παράδειγμα της φέτας. Εκεί είχε ένα επίσημο έγγραφο από τον ΙΕΛΚΑ όπου έγραφε για όλες τις χώρες. Ο πολιτικός απατεώνας είναι αυτός που συγκρίνει διαφορετικά προϊόντα. Εκεί φάνηκε πως η χώρα μας δεν είναι η ακριβότερή χώρα στο συγκεκριμένο προϊόν. Η μειωμένη τιμή ήταν μία από τις έκτακτες παρεμβάσεις, και θα έχουμε επεξεργασία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως παρατάθηκε πολλές φορές το καλάθι του νοικοκυριού έτσι θα εξεταστεί και αυτή η παράταση», δήλωσε.

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Η κυβέρνηση που μείωσε φόρους είναι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και έβαλε φόρους στα υπερκέρδη. Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόστος 45,4 δις την τετραετία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν ήξερε πόσο είναι τα ΑΕΠ για την υγεία, είπε δίνω άλλα 5%. Όταν εμείς μιλάμε με βάση πραγματικά δεδομένα, και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ουτοπία πρέπει να το αποδομούμε».

«Όταν εμείς λέμε πως αυτά θα δώσουμε γιατί αυτά υπάρχουν και έρχεται ένας άλλος και λέει θα δώσει 10 πρέπει να μπορώ να δείξω πως είναι πολιτικός απατεώνας. Το 5% είναι 5 δις. τον χρόνο. Εμείς φορολογήσαμε τα υπερκέρδη. Είναι αλαζονικό να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών αλλά αισιοδοξούμε. Η πραγματικότητα ίσως είναι κριτήριο για την ψήφο των πολιτών. Ο κόσμος στις 9 Ιουνίου πάει να μιλήσει για την Ευρώπη», κατέληξε.