Μαρινάκης: Να κάνουμε πράξη το σύνθημα των οπαδών, το μόνο τρόπαιο που λείπει είναι ένα ευρωπαϊκό

Σε λίγα λεπτά ξεκινά ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Δείπνο παρέθεσε η UEFA σε αίθουσα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους φιναλίστ του τελικού του Conference League, τους μεγαλομετόχους του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, τις δύο διοικήσεις, τα στελέχη των ομάδων, στον πρόεδρο και στα μέλη της ΕΠΟ, σε μια βραδιά που ήταν παρόντες και παίκτες της Εθνικής ομάδας, που κατέκτησε το EURO 2004.

Το μενού περιλάμβανε θαλασσινά, ενώ τραγούδησε ο Μάριος Φραγκούλης.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, καλωσόρισε τους καλεσμένους των δύο συλλόγων, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ στο τέλος αστειεύτηκε λέγοντας ότι «η Αθήνα είναι μια υπέροχη πόλη, αρκεί να μην είσαι διαιτητής».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θέλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα των οπαδών. Μπαίνουμε στη χρονιά των 100 χρόνων μας και το μόνο τρόπαιο που λείπει είναι ένα ευρωπαϊκό. Όταν ήμουν μικρός και βρισκόμουν με τον πατέρα μου στο εξωτερικό, έλεγα ότι μία μέρα ο Ολυμπιακός θα φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, και ήρθε η στιγμή που συνέβη.

Το σημείο “κλειδί”, για να φτάσουμε εδώ, ήταν η πρόσληψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Φέραμε έναν καταξιωμένο προπονητή, ο οποίος πέρυσι πήγε με τη Σεβίλλη στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο. Και θα είναι μαζί μας και στη συνέχεια. Ο προπονητής και οι παίκτες έκαναν σπουδαία πράγματα, πήραν δύσκολες προκρίσεις και ο Ολυμπιακός πανάξια βρίσκεται στον τελικό του Conference League.

Ο πρόεδρος της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο, από την πλευρά του, είπε ότι “η Ελλάδα είναι γη ηρώων” και πρόσθεσε: «Έχουμε άγχος, γιατί χάσαμε πέρυσι τον τελικό στο τελευταίο λεπτό, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, επιστρέψαμε και είμαστε ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, υποστήριξε: «Είμαστε ένας φιλόξενος λαός. Και θα είμαστε ακόμη πιο ευχαριστημένοι αν η ελληνική ομάδα κατακτήσει το τρόπαιο του Conference League, καθώς δεν υπάρχει ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που να έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό Κύπελλο».