Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων με την τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

ΟΠαύλος Μαρινάκης μέσω γραπτής δήλωσης σχολίασε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τονίζοντας ότι «επιδιώκει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων».

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να ενώνει τους Έλληνες, επενδύοντας στην ενίσχυση της εθνικής ενότητας, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν την Ελλάδα τόσο μικρή, όσο στενοί είναι οι ορίζοντές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως «είναι πραγματικά θλιβερό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσβάλλουν τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδος. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς, ότι “θα εκλέγεται άλλος Πρωθυπουργός από αυτόν που ψήφισε ο ελληνικός λαός”, λέγοντας ουσιαστικά ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι Έλληνες πολίτες».

«Κατά τη συνήθη τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, μίλησε για “αλλοίωση του αποτελέσματος”. Πρόκειται, πέραν από άνευ προηγούμενου πρόκληση και για χυδαίο ψέμα: ο προς ψήφιση νόμος δεν διευρύνει το εκλογικό σώμα, αλλά διευκολύνει συμπολίτες μας που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους. Την ίδια στιγμή, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Ελεφάντη δεν δίστασε να δηλώσει ότι “η άρση των περιορισμών είναι προς όφελος της ακροδεξιάς”, χαρακτηρίζοντας έτσι ως ακροδεξιούς τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Σαν να μην έφταναν τέτοια ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων, διατυπώνοντας, με σημερινή τροπολογία του, πρόταση οι εκτός Ελλάδας συμπολίτες μας να εκλέγουν τέσσερις βουλευτές εξωτερικού από ενιαίο ψηφοδέλτιο και η ψήφος τους να μην προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Με απλά λόγια: όσοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα θα ψηφίζουν το κόμμα που επιθυμούν και θα προσμετράται η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Σε λίγες ημέρες η Βουλή των Ελλήνων θα λάβει μια ιστορική απόφαση, αποκαθιστώντας μια αδικία δεκαετιών και αφήνοντας πίσω την υποκρισία και την τοξικότητα», κατέληξε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025
Τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς ομήρους ως το Σάββατο αλλιώς… κόλαση
11 Φεβρουαρίου, 2025
Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ξαφνικά 19χρονος – Ήταν ανιψιός βουλευτή
11 Φεβρουαρίου, 2025
Τραγική σύμπτωση στην Κρήτη: Πέθανε λίγο μετά την κηδεία του συζύγου της
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καρυστιανού κατά Κλάπα: «Καταπατούν τη Δημοκρατία όσοι λειτουργούν κατά παράβαση των νόμων»
11 Φεβρουαρίου, 2025