Μαρινέλλα: Συμπτώματα της εγκεφαλικής αιμορραγίας οι πονοκέφαλοι και το μούδιασμα του ποδιού που ένιωσε η τραγουδίστρια

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, η Μαρινέλλα, η οποία νοσηλεύεται στον 5ο όροφο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε μετά την κατάρρευσή της κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο.

Στο πλευρό της βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο θεράπων ιατρός της, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας και έσπευσε αμέσως πλάι της για να διαπιστώσει την κατάστασή της. Επισκεπτήριο μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει πραγματοποιηθεί, κάτι που σημαίνει πως την πόρτα του δωματίου της δεν έχουν περάσει συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι όμως καταφτάνουν στο νοσοκομείο ώστε να μάθουν τα νεότερα της κατάστασής τους.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο OPEN, εξήγησε σχετικά με την εγκεφαλική αιμορραγία: «Είναι μια βαριά πάθηση. Καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται αρκετά 24ωρα για να πούμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση. Τα πρώτα 24ωρα πρέπει να δούμε βάσει των απεικονιστικών ελέγχων που θα γίνονται από τους συναδέλφους, από μια αξιόλογη ομάδα που παρακολουθείται, να δούμε τη σταθεροποίηση της κατάστασης, τη σταθεροποίηση της αιμορραγίας για να μην υπάρχει επιπλοκή. Και μετά να δούμε αν η αιμορραγία αυτή μπορεί να απορροφηθεί σε ένα πολύ μεγάλο διάστημα, αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δύο – τρία 24ωρα χρειάζονται για τη σταθεροποίηση και μετά σιγά – σιγά να ξέρουμε ότι αρχίζει πλέον και βελτιώνεται γενικά η κατάσταση. Σε όλα αυτά θα βοηθήσει ο οργανισμός της, γιατί σε κάθε ασθενή με τέτοια νόσο, θα πρέπει ο οργανισμός να βοηθήσει. Πιστεύω ότι ο οργανισμός της θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες. Θα πρέπει σιγά – σιγά η αιμορραγία που υπάρχει να μειώνεται. Αυτό σημαίνει βελτίωση της κλινικής εικόνας της ασθενούς. Έτσι είναι η εξέλιξη των περιστατικών αυτών.

Η εγκεφαλική αιμορραγία, έχει από τα σημαντικά συμπτώματα την έντονη κεφαλαλγία, δηλαδή τον πονοκέφαλο. Είναι ένα σύμπτωμα. Όπως επίσης είδαμε ότι μετά το δεύτερο τραγούδι, άρχισε να μην αισθάνεται το πόδι της, να μουδιάζει. Και αυτό είναι σύμπτωμα αυτής της κλινικής κατάστασης».