Μαρκέλλα: Θρίλερ με τα ναρκωτικά – Δείτε σε τι κατάσταση εντοπίστηκε (vid)

Η επίδραση των σκληρών ναρκωτικών, που είχαν χορηγηθεί στην 10χρονη ήταν εμφανής, λένε όσοι την εντόπισαν να περιφέρεται χαμένη, χωρίς αίσθηση του χρόνου, μετά από δύο εικοσιτετράωρα που αγνοούνταν.

Αν και από την εξέταση δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ο χρόνος, αλλά και ο τρόπος χορήγησης των ναρκωτικών στην 10χρονη, οι ιατροδικαστικές αρχές προβληματίζονται για τις ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν στο επικίνδυνο κοκτέιλ.

Το λεγόμενο speedball είναι ένας όρος αργκό για ένα συνδυασμό ουσιών, με τη μία ουσία να λειτουργεί διεγερτικά και την άλλη κατασταλτικά.

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, το speedball είναι πολύ πιο επικίνδυνο για τον χρήστη, από ό,τι αν χρησιμοποιούσε τις δυο ουσίες ξεχωριστά.

Η επίδραση των ουσιών στην 10χρονη μαθήτρια είχε σαν αποτέλεσμα να έχει απώλεια μνήμης και ομιλίας με αποτέλεσμα να μην ήταν σε θέση να πει τι ακριβώς της συνέβη.

Μάλιστα η υπνωτική ουσία βενζοδιαζεπίνη όταν συνδυάζεται με κοκαΐνη, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο, από την απώλεια συνείδησης.

Τώρα το μόνο που μένει που μένει απαντηθεί είναι ποιος και γιατί έδωσε το επικίνδυνο κοκτέιλ στην 10χρονη.