Μάρκος Λεζές για τη μάχη του με τον καρκίνο: «Γίνανε θαύματα, θα έπρεπε να είχα φύγει από τη ζωή»

Ο καρκίνος μπήκε στη ζωή του το 2017. Ο Μάρκος Λεζές ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών, έδωσε τη μάχη και σήμερα είναι υγιής. Παίρνει πίσω τη ζωή του, όπως λέει. Στα 74 χρόνια του, είναι έτοιμος να επιστρέψει και βρίσκει τους ρυθμούς του. Κάνει γυμναστική, περπατάει και αφήνει πίσω όλα εκείνα που άλλαξαν την καθημερινότητά του.

Ο Μάρκος Λεζές έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ύστερα από μεγάλο διάστημα μακριά από τη δημοσιότητα, στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην θαρραλέα μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τον λόγο που πήγε για έναν μήνα στο Άγιο Όρος.

Περάσατε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, τώρα είστε καλά;

Δόξα τω Θεώ. Βοήθησε η μάνα, η Παναγία. Γίνανε θαύματα, θα έπρεπε να είχα φύγει από τη ζωή. Από το 2017 πάλευα με τον καρκίνο. Το έχω ξεπεράσει. Κάνω θεραπεία για την ενίσχυση του οργανισμού μου πλέον. Ήταν σαν να είχε πέσει μια ατομική βόμβα μέσα μου. Τώρα παίρνω πάλι τα πάνω μου, κάνω το περπάτημα μου, τη γυμναστική μου, αυτά που δεν μπορούσα να κάνω πριν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πήγατε στο Άγιο Όρος;

Όχι, στο Άγιο Όρος πήγα πολύ πριν προκύψει το πρόβλημα της υγείας μου. Για την απογοήτευση που είχα πάρει από τον χώρο. Πήγα και έκατσα ένα μήνα, με έναν πολύ φωτεινό γέροντα, έμαθα πολλά πράγματα εκεί. Τα αναφέρω όλα μέσα στο βιβλίο που έχω γράψει, το «Άνω θρώσκω».

«Κάποια στιγμή σε κάθε άνθρωπο έρχεται αυτό το κλικ. Έγινε κάποια στιγμή που μεσουράνησα. Ήθελα αποτοξίνωση κι ηρεμία στην ψυχή μου, να βρω την ειρήνη, την αγάπη που δεν είχα. Όταν έσβηναν τα φώτα της σκηνής κι ήταν να πάω στο σπίτι μου, η μοναξιά ήταν ατελείωτη. Όλοι οι κωμικοί είναι στο τέλος τραγικά πρόσωπα κι έχουν μία θλίψη μέσα τους» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Μάρκος Λεζές, για την απόφασή του να πάει στο Άγιο Όρος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης για email Τριαντόπουλου: Μας επιβεβαίωσε πανηγυρικά
10 Μαρτίου, 2025
Βίντεο ντοκουμέντο πριν το θανατηφόρο τροχαίο του νιόπαντρου ζευγαριού στο Βόλο
10 Μαρτίου, 2025
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει το πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου»
10 Μαρτίου, 2025