Μαρουσάκης: Άστατος καιρός σήμερα – Πού θα χιονίσει

Σήμερα αναμένεται βροχή στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και σε υψηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται κυρίως στις περιοχές που βλέπουν το Αιγαίο, προς την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο δυτικά και πιο βόρεια θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει σε πολλές περιοχές τις 14-16 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στην Αττική, που από νωρίς το πρωί έχει βροχερό καιρό, τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα θα περιοριστούν στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήματα και θα ανοίξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο και ίσως εμφανιστούν λίγες ασθενείς βροχές, με την ηλιοφάνεια να εναλλάσσεται με τις συννεφιές. Πρόσκαιρα ισχυρός βοριάς θα επικρατεί στον Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 14 βαθμούς.

Αύριο, Παρασκευή, περιορίζεται η αστάθεια προς τις Κυκλάδες και την Κρήτη και ο καιρός θα ανοίξει στην υπόλοιπη χώρα ενώ θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια αλλά και οι βοριάδες.

Από το Σάββατο υποχωρεί ο άστατος καιρός και στην υπόλοιπη χώρα ενώ καλή μέρα θα έχει και την Κυριακή, με την θερμοκρασία ανεβαίνει.