Μαρουσάκης: Ο καιρός μέχρι και το τριήμερο, κακοκαιρία την 25η Μαρτίου

Ένα ακόμη τριήμερο πλησιάζει, αυτό της 25ης Μαρτίου, και ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα κάνουν μια σύντομη απόδραση από την πόλη.

Την Παρασκευή περνάει μια διαταραχή που θα δώσει βροχές στα κεντρικά και νότια, το Σάββατο αυτή η αστάθεια θα περιοριστεί και την Κυριακή φτιάχνει ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως όλα δείχνουν, την 25η Μαρτίου, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να προσεγγίζει τη χώρα μας από την Ιταλία. Τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν κοντά στο μεσημέρι και μάλλον θα γενικευτούν προς την κεντρική και βόρεια χώρα.

«Ο νομός Αττικής δεν είναι μέσα στους χρωματισμούς, δηλαδή φαίνεται ότι η Αττική δεν θα επηρεαστεί τουλάχιστον μέχρι και το μεσημεράκι, νωρίς το απόγευμα. Από Θεσσαλία όμως και πιο πάνω, σχετικά νωρίς, θα συναντήσουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

«Πάντως και πάλι δεν φαίνεται να επηρεάζεται το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Μπορεί να έχουμε μια αστάθεια την Παρασκευή, θα φτιάξει ο καιρός μέχρι την Κυριακή, θα μας τα ξαναχαλάσει την 25η Μαρτίου. Θα δούμε βέβαια και τις επόμενες ημέρες…».

Η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αργότερα, ο καιρός θα αρχίζει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στο Αιγαίο, σύμφωνα με την

Σήμερα αναμένονται νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και την Εύβοια. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους στην Πελοπόννησο, αναφέρει στην πρόγνωσή της η ΕΜΥ.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σημειώνονται στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.