Μαρούσι: Αγρια επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών (video)

Σκηνές πανικού στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου.

Άγρια «μάχη» ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαρούσι μεταξύ αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρωνταν για την εκκένωση της κατάληψης Κούβελου και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών, την ώρα που πλήθος κόσμου έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του Open TV φαίνεται το «πολεμικό» σκηνικό το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι, την ώρα που εκατοντάδες πολίτες έκαναν τα ψώνια τους. Αντιεξουσιαστές και αστυνομικοί συγκρούονταν, με τους μεν να σπάνε καταστήματα και τους δε να «πνίγουν» στα χημικά όλη την αγορά. Θαμώνες καφετέριας, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό, παρακολουθούσαν σαστισμένοι τα όσα διαδραματίζονται.

Αντιεξουσιαστές που νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση της κατάληψης Κούβελου, έσπασαν μαγαζιά, έγραψαν συνθήματα σε βιτρίνες και επιδίδονταν σε μάχη με τις δυνάμεις καταστολής. Οι αστυνομικοί για να τους σταματήσουν έκαναν χρήση χημικών, την ώρα που στην αγορά βρίσκονταν δεκάδες πολίτες με τα παιδιά τους.