«Μας κύκλωσε η φωτιά, πήγα να καώ» – Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Εύβοια

«Όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουν, αυτό είναι το θέμα. Εμένα με νοιάζει που είναι εδώ, που είναι καλά, στα παιδάκια του», είπε η γυναίκα του.

Με τρεμάμενη φωνή και με δάκρια στα μάτια ο εποχικός πυροσβέστης, που τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια τη Δευτέρα 29/7, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε με τον συνάδελφό του στην προσπάθειά τους να την περιορίσουν.

«Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά πολύ γρήγορα. Βάλαμε όπισθεν στο αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να μη μας κυκλώσει, εν τέλει μας κύκλωσε και εγώ πήγα να καώ», δήλωσε αρχικά ο πυροσβέστης στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού «STAR».

«Έτρεξα γύρω στα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά, προσπέρναγε το αμάξι, προσπαθήσαμε να επιβιώσουμε και εγώ και ο συνάδελφος, καταφέραμε να είμαστε εδώ με τις οικογένειές μας πάλι, να έχουμε αγκαλιά τα παιδιά μας», είπε εμφανώς συγκινημένος ο εποχικός πυροσβέστης που μπήκε μέσα στη φωτιά, προσπαθώντας να τη σβήσει.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του, κάηκε στο χέρι και στο μάγουλο, καθώς η ένταση της φλόγας ήταν τέτοια που πέρασε μέσα από τον ειδικό εξοπλισμό. «Φορούσα τον εξοπλισμό μου και έχει περάσει η φωτιά και με έχει κάψει από τον εξοπλισμό».