Μαθήτρια Κολλεγίου στο newsique: Είμαστε σε καραντίνα – Η περιγραφή της πτήσης

Μαθήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που ταξίδεψε με 99 ακόμη συμμαθητές της σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, περιγράφει όλα όσα συνέβησαν από τη διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο, τις στιγμές κατά τη διάρκεια της πτήσης και τον έλεγχο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την Παρασκευή τα παιδιά που επέστρεψαν από την Αγγλία, είχαν υποβληθεί σε θερμομέτρηση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είχαν βρεθεί καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης/παραμονής κατ’ οίκον και περαιτέρω επικοινωνίας με ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου.

Η Μ., μαθήτρια του Κολλεγίου αναφέρει το newsique: «Στο Λονδίνο, από το ξενοδοχείο μέχρι να πάμε στο αεροδρόμιο, μας δόθηκε εντολή να φορέσουμε μάσκες, τις οποίες είχαμε και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Στην Αθήνα προσγειωθήκαμε 22.10, βράδυ Παρασκευής και σε μία αίθουσα του αεροδρομίου μας περίμενε υπεύθυνος που έδωσε χαρτί με οδηγίες. Στη συνέχεια μας μέτρησαν έναν-έναν, ώστε να δουν αν κάποιος έχει πυρετό. Κανείς από τους μαθητές δεν είχε πυρετό, ωστόσο κάποια παιδιά διαμαρτυρήθηκαν για πονόλαιμο και βήχα. Στη συνέχεια συναντήσαμε τους γονείς και τους καθηγητές του σχολείου. Φύγαμε, αφού προηγουμένως, μας είπαν να μείνουμε σε… καραντίνα σπίτι μας για 14 μέρες, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες, όπως για παράδειγμα να μην πλησιάζουμε κάποιον σε μικρότερη απόσταση των 2 μέτρων».

Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και ακόμη ένας μαθητής.