Μαυροειδάκος – γγ Ειδικών Φρουρών: «Η χρήση του γκλοπ δεν είναι παράνομη»

“Η ομάδα ΔΙΑΣ δεν είχε καμιά δουλειά να είναι εκεί, δεν είναι για να επιβάλλει μέτρα κατά του κορωνοϊού” είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος για τα επεισόδια χθες το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη.

Ειδικότερα για το περιστατικό με το νεαρό που είναι στο έδαφος ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε τι είχε κάνει πριν». «Όταν αντιστέκεται κάποιος πρέπει να τον ακινητοποιήσεις» αυτό προσπαθούν είπε ο κ. Μαυροειδάκος, τονίζοντας ότι η χρήση του γκλοπ δεν είναι παράνομη.

“Σαν εικόνα δεν η καλύτερη”, είπε ο κ. Μαυροειδάκος επισημαίνοντας ότι είναι το ηπιότερο μέτρο για να τον αντιμετωπίσει όταν αντιστέκεται και πάει να φύγει. Η εικόνα είναι μισή, δεν είναι ολόκληρα τα βίντεο για το τι έχει γίνει, τόνισε.

“Πέσαμε στην παγίδα αυτών των 30 ατόμων που φώναζαν συνθήματα που λένε αντιεξουσιαστές”, συμπλήρωσε ο γγ των Ειδικών Φρουρών. “Θα υπάρξουν και βίντεο που θα δείξουν από την αρχή τι έχει γίνει. Εάν υπερέβη τη νόμιμη αστυνομική βία υπάρχει ΕΔΕ και θα αποδειχθεί”, κατέληξε.