Μαύρος: «Έμαθα ότι δεν θα γίνουν εκλογές γιατί…»

«Μαθαίνω πράγματα κάθε μέρα τα οποία εναλλάσσουν τη βεβαιότητά μου ή την αίσθησή μου, για το πότε θα γίνουν εκλογές. Αυτό που έμαθα χθες το βράδυ για παράδειγμα, είναι ότι δεν θα γίνουν εκλογές γιατί εμπλέκονται πολύ σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αλλά μεθαύριο το πρωί μπορεί να γίνει μια άλλη ανατροπή», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δηλαδή ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει αυτό το “πέρα – δώθε”, το “πάνω κάτω” γεγονότων που συμβαίνουν ανά ημέρα. Υπάρχει ένα σύνολο παραγόντων που θα παίξει ρόλο, όλες οι λεπτομέρειες μπορούν να δημιουργήσουν ανατροπές», επισήμανε, επισημαίνοντας ότι «το μεγάλο διακύβευμα που πρέπει να τεθεί από τη ΝΔ στις πρώτες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, είναι το χάος ή σταθερότητα». Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «αν στις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, γίνει κάποια άστοχη κατάσταση και ξαφνικά κάποιο κόμμα πάθει ζημιά στα ποσοστά του γιατί δεν χειρίστηκε σωστά επικοινωνιακά το θέμα, τότε θα μπει στην επόμενη προεκλογική περίοδο πληγωμένο και ο κόσμος θα αρχίζει να το ξανασκέφτεται».

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει για τον χρόνο των εκλογών. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι θα ήθελε όλο του το είναι, τα κύτταρά του – καθώς η ύπαρξη του ολόκληρη είναι θεσμική – να κάνει τις εκλογές στο τέλος της θητείας του. Γιατί αυτό, για τον πρωθυπουργό σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από διαδικασίες, σημαίνει πολύ πιο σοβαρή ύπαρξη, έχει να κάνει με την υστεροφημία», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, το αποτέλεσμα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα καθώς και τις σκέψεις των ψηφοφόρων.

«Αυτό που δεν ξέρω αν θα επηρεάσει γιατί υπάρχουν υπερκείμενα πολύ σοβαρά πράγματα, είναι ο χρόνος των εκλογών. Διαισθάνομαι ότι η εξωτερική πολιτική θα παίξει σημαντικότερο ρόλο στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιλάω για μέρες και εβδομάδες, σε σχέση με αυτό που περιμένουμε. Με άξονα την Τουρκία που από πίσω έχει να κάνει με τον Πούτιν, που από πίσω έχει να κάνει με τη θάλασσα και που καταλήγει στην Αμερική», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ένα “ωστόσο” και ένα “αλλά”, που λέει ότι υπάρχουν πιέσεις και εσωτερικά στην Ελλάδα και από το εξωτερικό, αλλά από το εξωτερικό υπάρχουν και ανάστροφες πιέσεις να μην γίνουν εκλογές, αλλά και να γίνουν εκλογές. Από το εσωτερικό της χώρας πάρα πολύς κόσμος από διάφορα μετερίζια, θέλει εκλογές, διότι θέλει να τελειώνει η χώρα με το θέμα σταθερότητα ή χάος, σταθερότητα ή ακυβερνησία για να μπορέσει να προχωρήσει η κατάσταση», υπογράμμισε.

« Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη να προχωράνε λες και ξέχασαν τραβηγμένο το χειρόφρενο», σημείωσε ο κ. Μαύρος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ δεν επικοινωνούν πλέον μαζί μας για τη γρίπη των πτηνών
13 Φεβρουαρίου, 2025
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Μόναχο
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ποιος είναι ο 53χρονος κακοποιός που συνελήφθη μετά από 17 χρόνια για τη ληστεία σε τράπεζα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος δικηγόρου για αναρτήσεις που στοχοποιούν την ηγεσία του Αρείου Πάγου και τον ανακριτή των Τεμπών
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τάκης Οικονομόπουλος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ισραήλ: «Αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Γυναικοκτονία τις Σέρρες: Αυτοκτόνησε ο δράστης – Έβαλε φωτιά και κάηκε ζωντανός
13 Φεβρουαρίου, 2025
Η Χαμάς καλεί σε τριήμερες κινητοποιήσεις σε όλον τον κόσμο ενάντια στο σχέδιο εκτοπισμού των Παλαιστινίων
13 Φεβρουαρίου, 2025
Καθηγήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό τους
13 Φεβρουαρίου, 2025
Υποψήφια η Σαουδική Αραβία για τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
13 Φεβρουαρίου, 2025