Mαζεύουν υπογραφές για μια Λευκωσία χωρίς αυτοκίνητα

Ο νέος τρόπος ζωής ίσως θα πρέπει να μας αφήσει και κάποιες καλές συνήθειες.

Πέραν της προσωπικής υγιεινής καλό θα ήταν να υιοθετούσαμε και την… «κοινωνική υγιεινή». Μέσα απ’ την πανδημία και τους περιορισμούς που μας επιβλήθηκαν ανακαλύψαμε όλοι τα παλιά μας ποδήλατα, τον κρυμμένο πεζόδρομο που είχαμε στη γειτονιά και τις ομορφιές της φύσης που συνεχίζει κανονικά την δραστηριότητά της παρά την πανδημία.

Ομάδες πολιτών λοιπόν έλαβαν την πρωτοβουλία για μια Λευκωσία χωρίς αυτοκίνητα για μια Κυριακή κάθε μήνα.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τα πιο κάτω οργανωμένα σύνολα:

Δήμαρχος Ποδηλάτου της Λευκωσίας
Streets4All Cyprus
Urban Gorillas
H Μάχη των πεζών

Οι πιο πάνω προβάλλουν λοιπόν αίτημα στο Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη: με το τέλος των περιορισμών κυκλοφορίας και όταν ο περιορισμός της επιδημίας θεωρηθεί υπό έλεγχο, να εφαρμοστεί η Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στη Λευκωσία για μια Κυριακή κάθε μήνα. Μια Κυριακάτικη εκδήλωση το μήνα χωρίς αυτοκίνητα στο κέντρο της Λευκωσίας, από τις 10π.μ. μέχρι τις 6μ.μ., ούτως ώστε να επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση και για να δίνεται αρκετός χρόνος για την μετακίνηση σε μακρινές αποστάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κυκλοφορία για αυτή τη μέρα θα επιτρέπεται μόνο στα λεωφορεία (με επιπλέον δρομολόγια για τη διευκόλυνση της μετακίνησης του κόσμου), ταξί, οχήματα εκτάκτου ανάγκης για απαραίτητες μετακινήσεις (βοήθεια σε αρρώστους, επισκέψεις σε νοσοκομείο, μεταφορά ατόμων με αναπηρίες).

Σε αυτό τον σύνδεσμο, μπορείτε να υπογράψετε κι εσείς για μια αλλιώτικη Λευκωσία!

Πηγή: sigmalive