«Με απάτησε με 12 γυναίκες, το lockdown μαζί του ήταν κόλαση»

Η δίκη του Ράιαν Γκιγκς στο Μάντσεστερ συνεχίζεται και έρχονται στο… φως αρκετά πράγματα από την κατάθεση της πρώην συντρόφου του Ουαλού, Κέιτ Γκρέβιλ, όταν τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Θυμίζουμε ότι ο Ράιαν Γκιγκς κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά προς την Κέιτ Γκρέβιλ, αδίκημα που επισύρει μέγιστη ποινή πενταετούς φυλάκισης. Ο 48χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του, κατά την διάρκεια βίαιου καυγά, την 1η Νοεμβρίου 2020, που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας.

Ο Γκιγκς καλείται να απαντήσει και για το αδίκημα της συμπεριφοράς ελέγχου της συντρόφου του κατά την διάρκεια της σχέσης τους, η οποία άρχισε το 2017 και έληξε την ημέρα των γεγονότων για τα οποία κατηγορείται και ειδικότερα για πράξεις «απομόνωσης, ταπείνωσης, ταπείνωσης, παρενόχλησης, εξευτελισμού και κακομεταχείρισης».

Ο Ουαλός, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του τον Νοέμβριο του 2020 και αφέθηκε ελεύθερος, κατηγορείται επίσης για βία κατά της αδελφής της πρώην συντρόφου του, Έμα Γκρέβιλ.

Κατά την τέταρτη ημέρα της διαδικασίας παρουσιάστηκε ένα video από τη νύχτα που η Γκρέβιλ πήγε στην αστυνομία, καταγγέλλοντάς τον για χτύπημα στο κεφάλι. Στο εν λόγω video η πρώην σύντροφος του Ουαλού δήλωσε στους αστυνομικούς πως ο Γκιγκς τα τελευταία έξι χρόνια διατηρούσε παράλληλες σχέσης, τονίζοντας πως “με απάτησε με 10 ή 12 γυναίκες. Κάθε φορά έβρισκα κάτι ακόμα χειρότερο. Έβρισκα το iPad του, το κράτησα όλο για μένα για δύο εβδομάδες. Ήταν σχέσεις που συνεχίζονταν συνεχώς από το 2014”.

Μεταξύ άλλων, από τη δίκη έγινε γνωστό πως η Κέιτ υπέστη κρίσεις πανικού κατά τη διάρκεια του lockdown, ενώ είπε ψέματα στον Γκιγκς ότι ανιχνεύτηκαν καρκινικά κύτταρα, ώστε να δικαιολογήσει το ότι δεν ήθελε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.

“Ήταν μία ζωντανή κόλαση”, είπε κλαίγοντας η Κέιτ Γκρέβιλ για την περίοδο του lockdown και πρόσθεσε: “Ένιωσα σαν να έχανα το μυαλό μου. Έπαθα κρίσεις πανικού. Ήταν μια φρικτό για μένα. Ήταν ένας κακοποιητικός φαύλος κύκλος που με έκανε να νιώθω ανασφάλεια. Συνέχισα να γυρίζω πίσω, συνέχιζε να υπόσχεται. Με έκανε να πιστέψω ότι δεν θα το έκανε ξανά και, ανόητα, επέστρεψα. Ντρέπομαι πολύ για αυτό, αλλά το έκανα”.