Με δύο ενεργά μέτωπα η φωτιά στην Πάφο

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου και το μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκεται σε δύσβατη πλέον περιοχή και αυτό κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

Στην Πάφο βρίσκονται από το πρωί τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair από την Ελλάδα που θα ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή της καταστροφικής πυρκαγιάς, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας μετά από αίτημα της Κύπρου.

Σήμερα αναμένονται θερμοκρασίες που θα φθάσουν στους 41 βαθμούς και η ανησυχία στρέφεται πλέον πολύ περισσότερο στις αναζωπυρώσεις και φυσικά στους ανέμους οι οποίοι χθες το απόγευμα είχαν δυσχεράνει το έργο των συνεργείων κατάσβεσης.

Ο αρχιπύραρχος Νίκος Λογγίνος δήλωσε πως οι άνεμοι την Τρίτη ήταν 4-5 μποφόρ, ενώ σήμερα Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ.

Ένας ηλικιωμένος ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει είχε πέσει σε πισίνα γειτονικού σπιτιού διασώθηκε από γυναίκα αστυνομικό, η οποία πραγματοποιούσε περιπολίες σε σπίτια που είχαν εκκενωθεί για να δει μήπως υπήρχαν ακόμη άτομα εκεί.

Δύο ενεργά μέτωπα

Υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς σε πολύ δύσβατες περιοχές στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή. Όπως αναφέρει, εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια τόσο από τις επίγειες όσο και από 5 εναέρια μέσα που αυτή την ώρα επιχειρούν.

Παράλληλα, κατέφθασαν και από την Ιορδανία δύο airtractor, σύμφωνα με το philenews.

Σε άμεσο κίνδυνο βρέθηκαν κατοικίες στο χωριό Ψάθι της επαρχίας Πάφου, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν εκκενώσει τις κατοικίες, ενώ, σύμφωνα με το pafospress, γίνεται λόγος ακόμη και για νεκρούς.