Με εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα ο 9χρονος που νοσηλεύεται στο Παίδων – «Η καρδιά του λειτουργεί κανονικά», λέει η μητέρα του

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 9χρονο Κωνσταντίνο, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ, όπως τόνισε η μητέρα του, το παιδί δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα, κάτι που έδειξαν οι εξονυχιστικές εξετάσεις, που του έγιναν στο ειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών, σύμφωνα με το patrisnews.

Ο 9χρονος από τη Νέα Φιγαλεία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στην υγεία του και οι ιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει και θα βγει σύντομα νικητής στην περιπέτεια που περνά.

Το παιδί συνεχίζει να βρίσκεται στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση, αλλά, όπως τόνισε η μητέρα του, τις επόμενες ώρες οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να το ξυπνήσουν και να το μεταφέρουν σε κλίνη, όπου θα παρακολουθείται για κάποια 24ωρα, πριν τελικά ανάψουν το «πράσινο» φως για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Χαρακτηριστικά η μητέρα του, που είναι συνεχώς δίπλα στον μαθητή, τόνισε:

«Το παιδί μου δεν έχει μηνιγγίτιδα, αλλά εγκεφαλίτιδα. Είναι από υψηλό πυρετό που πέρασε στα ξαφνικά, χωρίς να το γνωρίζουμε. Το παιδί μου είναι πολύ καλά. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα το ξυπνήσουν και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μπει σε δωμάτιο. Είναι κάτι που θεραπεύεται, έτσι όπως μου είπαν οι γιατροί. Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, μου λένε. Η καρδιά του λειτουργεί κανονικά, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης είναι βαθιά ανησυχητική
19 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
19 Μαρτίου, 2025
Δούκας: Οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και οι ενέργειες του Δήμου Αθηναίων
19 Μαρτίου, 2025
Η Γαλλία δίνει οδηγίες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
19 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Βασίλη Κικίλια με Απόστολο Τζιτζικώστα
19 Μαρτίου, 2025
Πούτιν σε Τραμπ: «Αναγνωρίστε τα κατεχόμενα εδάφη και δεν θα διεκδικήσω την Οδησσό»
19 Μαρτίου, 2025
100.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής
19 Μαρτίου, 2025
Καρέ-καρέ η αιματηρή ενέδρα έξω από μπαρ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης
19 Μαρτίου, 2025
Ισόβια στον 19χρονο που σκότωσε όλη την οικογένειά του και ετοίμαζε μακελειό σε σχολείο
19 Μαρτίου, 2025
Πρόστιμα 155.400 σε οδικές μεταφορές επέβαλλε η Επιθεώρηση Εργασίας
19 Μαρτίου, 2025