Με μάσκες στην Ξάνθη Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Κρίσιμες θεωρούνται από τους ειδικούς, οι επόμενες 10 μέρες για την πορεία της πανδημίας, καθώς θα φανούν οι συνέπειες της υπερβολικής χαλάρωσης, που έφερε φαινόμενα συνωστισμού.

Στην Ξάνθη μετέβησαν εσπευσμένα οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της επίσκεψης ο συντονισμός της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Η προσέλευση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικά καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών και υπαίθριων αγορών.

Για την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, εκτός των οικογενειακών. Από τις 9 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών και η μετάβαση εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες που ζουν στην περιοχή.