Με ποσοστό άνω του 5% συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας Πειραιώς ο επιχειρηματίας Αρ. Μυστακίδης

Με ποσοστό άνω του 5% συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας Πειραιώς ο επιχειρηματίας Αριστοτέλης Μυστακίδης, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα στις χρηματιστηριακές αρχές.

Ο κ. Μυστακίδης δραστηριοποιείται στον κλάδο των μετάλλων και έχει μεταξύ άλλων ποσοστό 3,4% στην Glencore, ενώ στην Ελλάδα έχει επενδύσεις στο τομέα της ανάπτυξης ακινήτων. Συγκαταλέγεται στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes με 1,4 δισ. δολάρια καθαρή αξία περιουσίας.

Η κίνηση αυτή θεωρείται από τραπεζικές πηγές ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα όπως και στην διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει, κατόπιν της από 12.06.2020 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης, ότι το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα ο κ. Αριστοτέλης Μυστακίδης και ενσωματώνονται σε μετοχές ανήλθε την 11.06.2020 του ελαχίστου ορίου του 5%. Ο κ. Αριστοτέλης Μυστακίδης κατέχει άμεσα 22.370.811 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (ήτοι ποσοστό 5,1232% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας).

-Ad-