Με σούπερ Φριντέτ πέρασε 79-89 από τη Ρωσία ο Παναθηναϊκός

Επιτέλους «διπλό» αναφώνησαν στον Παναθηναϊκό μετά το τέλος του αγώνα στην Αγία Πετρούπολη.

Και μάλιστα… πολύ πιο νωρίς απ’ ότι άλλες χρονιές, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού πάντα θα στριφογυρνάει η «αυτοκτονία» στο ματς με τη Βιλερμπάν.

Απ’ ότι φάνηκε οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τα λάθη των τριών πρώτων αγωνιστικών και αυτή τη φορά δεν έκαναν… χαρακίρι όταν έμοιαζαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Μπορεί η Ζενίτ να κυριάρχησε στην «πράσινη» ρακέτα, μπορεί να μείωσε σε τέσσερις πόντους στο 36′ αλλά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν μάθει… καλά μετά το πάθημά σε Λυών και ΟΑΚΑ απέναντι στην Αρμάνι.

Αν μη τι άλλο η εκτός έδρας νίκης με 89-79 θα δώσει άλλη ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας ενόψει της συνέχειας, κάτι που οφείλει σε μεγάλο βαθμό στους Καλάθη και Φριντέτ. Ο μεν αρχηγός των «πρασίνων» τελείωσε το ματς με 15 ασίστ έχοντας άψογη συνεργασία με τους Ντεσόν Τόμας (17π.) και Τζέικομπ Ουάιλι (14π.) ο δε Φριντέτ πρόσφερε σημαντικές λύσεις στην επίθεση (παρά τα 2/8 τρίποντα), έδωσε σημαντικούς πόντους τις στιγμές που χρειαζόταν, ενώ ήταν πολύ καλός και στην δημιουργία με 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-40, 60-65, 79-89