Με την πρέσβη της Ιταλίας συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας – Τι συζήτησαν

Με την πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Πατρίτσια Φαλτσινέλι πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα διμερών σχέσεων και συνεργασίας και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής Πρεσβείας:  «Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους αναφέρθηκαν με ικανοποίηση στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και στις προοπτικές να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο σε όλους τους τομείς.

Εξέτασαν επίσης τα κυριότερα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος της διεθνούς επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων είναι η Λιβύη, η συνεργασία στον μεταναστευτικό τομέα, η διαδικασία Διεύρυνσης και η Ανατολική Μεσόγειος. Σχετικά με το τελευταίο θέμα, η Πρέσβυς τόνισε την ικανοποίηση της Ιταλίας για την πρόσφατη επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σχεδόν πέντε έτη μετά τον τελευταίο κύκλο των “Talks”.

Η συνάντηση έδωσε επίσης την ευκαιρία να γίνει μια αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με την επικύρωση της διμερούς Συμφωνίας καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών και την πρόσφατη διεύρυνση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Πρέσβυς κυρία Φαλτσινέλλι ευχαρίστησε, τέλος, τον Υπουργό κύριο Δένδια για την έκφραση αλληλεγγύης εκ μέρους της Ελλάδας, σχετικά με τη υπόθεση Regeni, στο τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων».