Μεγάλες εκπλήξεις στη νέα κυβέρνηση της Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής των τουρκικών εκλογών και σε λίγες μέρες θα διορίσει τη νέα κυβέρνηση, με πληροφορίες να αναφέρουν πως την αλλάζει ριζικά, κρατώντας μόνο δύο υπουργούς από την προηγούμενη.

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου, πως η νέα τουρκική κυβέρνηση θα έχει μεγάλες εκπλήξεις.

Με βάση το ρεπορτάζ της, ο Ερντογάν αναμένεται να διορίσει την Παρασκευή τους νέους υπουργούς, τη στιγμή που μόνο δύο ονόματα συνεχίζουν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, χωρίς όμως να είναι βέβαιο, αν θα παραλάβουν το ίδιο χαρτοφυλάκιο.

Όπως ανέφερε η Άννα Ανδρέου, ο Ιμπραχίμ Καλίν φέρεται πως θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, παρά τις έντονες διαφωνίες από τον Τσαβούσογλου.

Επίσης, ο Χουλουσί Ακάρ φέρεται ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας, όμως το τελευταίο καιρό αρχίζει να ακούγεται έντονα και το όνομα του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Γιασάρ Γκιουλέρ.