Μεγάλη ανατροπή και νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο ΣΕΦ

Στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι στην Basket League μετά την επιστροφή του Ολυμπιακού στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 76-81 σταματώντας το εντός έδρας αήττητο σερί των «ερυθρόλευκων» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχοντας αντίθετες πορείες στην Euroleague, κοντραρίστηκαν στο ΣΕΦ για τη μάχη του πρωταθλήματος. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει παίρνει το προβάδισμα λόγω των καλύτερων ποσοστών ευστοχίας του.

Οι «πράσινοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +1 με 15-14, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 36-33 και τους Παπαπέτρου, Νέντοβιτς και Σαντ Ρος να οδηγούν την ομάδα του Πρίφτη. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έχουν κορυφαίο τον Βεζένκοφ, όμως έδειχναν πως δεν έχουν βρει καλό ρυθμό σε αντίθεση με τους αγώνες της Euroleague στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τέρμα το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενος την άμυνά του, αλλά και τις κακές επιλογές των «πράσινων» κατάφερε να καλύψει αμέσως τη διαφορά και να πάρει ισχυρό προβάδισμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τη διαφορά στην 3η περίοδο στο +14 (59-45), βάζοντας την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με την πλάτη στον τοίχο. Στο τέλος του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλείσει τη διαφορά (59-48), αλλά οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη με βάση την εμφάνισή τους.

Ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα στην τελευταία περίοδο και με ένα εντυπωσιακό στα μέσα της περιόδου έφτασε τον Ολυμπιακό στους 3 (67-64) και έκανε ξανά ντέρμπι το ματς.

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να δίνει ρεσιτάλ και να βάζει εντυπωσιακά τρίποντα, οι «πράσινοι» έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και πήραν τη νίκη με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 33-36, 59-48, 76-81

-Ad-