Μεγάλη δωρεά της εκκλησίας προς το ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποδέχθηκε τη δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα 10 μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 1 κεντρικού σταθμού παρακολούθησης, συνολικού ύψους 97.000 ευρώ. Η δωρεά προορίζεται για το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Κατά την τελετή παράδοσης της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση για την έγκαιρη λήψη μέτρων, που στάθηκε αφορμή να μην έχουμε χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα:

“Παρακολουθούμε τον αγώνα σας και την δοκιμασία της Πατρίδας μας. Συμπαρασταθήκαμε όσο το δυνατόν και κάτω από δύσκολες και σκληρές για εμάς συνθήκες. Σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε τόσο έγκαιρα, ώστε να έχουμε στη χώρα μας όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Σήμερα, σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι που ευχόμαστε να είναι χρήσιμο στα χέρια των ειδικών, των γιατρών, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του έργου τους. Το κάνουμε με πολλή χαρά και συγκίνηση. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό και δείχνει ότι είμαστε πλάι σας, σας σκεπτόμαστε και θέλουμε τη συνεργασία”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Παράλληλα ο Μακαριώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος με αυτόν της Υγείας από τα πολύ παλιά χρόνια, καθώς πολλά Νοσοκομεία έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας, όπως ο Ευαγγελισμός, το Αιγινήτειο, το Αρεταίειο, το Ιπποκράτειο, η Σωτηρία, το Γ. Γεννηματάς, τα δύο Νοσοκομεία Παίδων, το Λαϊκό, το Ασκληπιείο και το ΠΙΚΠΑ.

“Εμείς σήμερα κάτω και από τις δικές μας δυσκολίες, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως τότε. Όμως ένα μικρό δώρο, αυτό που σας δίνουμε σήμερα, το δίνουμε από την καρδιά της Εκκλησίας, η οποία δεν παύει να είναι η μάνα όλων μας”, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κικίλιας: “Αποδεικνύετε ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο”
Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε συγκλονισμένος για τις ζωές που χάθηκαν, αλλά ταυτόχρονα χαρούμενος που σώθηκαν χιλιάδες άλλες ζωές:

«Αποδεικνύετε μέσα στην κρίση, για μία ακόμα φορά, ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που άλλες χώρες κραταιές, οικονομικά εύρωστες και με πολύ ισχυρά συστήματα υγείας δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά, κάτι που στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, εμείς μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε. Πονάμε για όσους χάθηκαν, αλλά σώθηκαν χιλιάδες ζωές και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ. Όλοι μαζί, η Πολιτεία, ο λαός και, βεβαίως, η Εκκλησία, δώσαμε μία μάχη, κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και νομίζω πως εκτιμάται ξανά, έτσι όπως πρέπει, η αξία της ανθρώπινης ζωής”.

Εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, εξήρε τη στάση που τήρησε η Εκκλησία της Ελλάδος στην κρίση του κορωνοϊού:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγαμε καλά, με τη βοήθεια όλων και διεφάνη ότι η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ομόνοια είναι ανώτερες από όλα αυτά τα οποία δήθεν μας χωρίζουν. Φάνηκε σε αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας που κατέδειξε ξεκάθαρα ότι πάνω απ’ όλα είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία των ανθρώπων μας και των οικογενειών μας”.

Πηγή: iatropedia