«Μεγάλη Εβδομάδα με Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών»

Αυτή είναι η τελίκή απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στην οποία θα καταλήξουν όπως φαίνεται Εκκλησία και Πολιτεία.

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η ΔΙΣ με τηλεδιάσκεψη. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το τι πρόκειται να γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE θα υποβληθεί στην Κυβέρνηση αίτημα για την πραγματοποίηση όλων των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα σε όλους τους ναούς, κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία του ιερέα, των ψαλτών και ενός – δύο προσώπων απαραίτητων για να γίνουν οι Ακολουθίες.

Σύμφωνα με πηγές της κυβερνήσεως στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειωθεί πως απίθανο φαντάζει το σενάριο οι πιστοί να κοινωνήσουν του Σώματος και Αίματος του Χριστού κατά τις ιερές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα,τη Μεγάλη Πέμπτη ή την ημέρα του Πάσχα, έστω και μετά το πέρας της τέλεσης της Θείας Ευχαριστίας, προσερχόμενοι στους ναούς σε απόσταση και με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.